18 – 23 august toimub Lasnamäel esmakordselt vabaõhukino!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Lasnaidee

Viis päeva kestva «LasnaKino» filmisündmuse kaudu elavdatakse avalik ruum ning tutvustatakse Lasnamäed kui põnevat kultuurisündmuspaika, kirjutab Etnoweb.

Kohalike elanike poolt korraldatav «LasnaKino» toob kokku nii lasnamäelased kui ka külalised kaugemalt ning loob läbi filmikunsti suhtlusplatvormi erineva suhtluskeele ja kultuuritaustaga inimeste vahel. 

Filmiprogramm on julge, mitmekesine ja kaasaegne, valiku seas on tunnustatud filmiteosed nii Eestist kui Venemaalt.

Iga filmivaatamisele eelneb kaasahaarav avalik arutelu tuntud filmitegijate ja asjatundjate osalusel.

«Filmisündmus algab teisipäeva õhtul «Sügisballiga», enne mida arutavad Ilmar Raag ja kunstiteadlane Mari Laaniste Lasnamäe stereotüüpsest kuvandiloomest. Reedel aga väntame hiljutist dokumentaalfilmi «Sipelgapesa», mida aitab lahti mõtestada intellektuaalne kahevõitlus filmi poolt-vastu stiilis Aleksandr Hobotovi modereerimisel kirjanik P.I. Filimonov ja poeet Dmitri Krasnov,» tutvustas programmi Lasnaidee üks eestvedajatest Maria Derlõš.

Filme näidatakse eesti ja vene subtiitritega. Mugavaks filmielamuseks soovitavad korraldajad kaasa võtta istumisalus, tool, pleed, padi jms.

VIP kohad (loe: seljatoega mugavad lebolad) on esimestele tulijatele! Täpsema kavaga saab tutvuda ning jälgida sündmust Facebook'is. 

Uudis jõuab teieni projekti «LÕVI – lõimumisvaldkonna kommunikatsioonikoostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» raames. Lõimumisvaldkonna info koostamise ning edastamise projekti «LÕVI» toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA).

Foto: MISA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles