Vaata! Eesti Tippmodelli saate finalist Hendrik Adler aitas kaasa kristlasnoorte lühifilmi valmimisel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti tippmodell» finaal. Hendrik Adler
«Eesti tippmodell» finaal. Hendrik Adler Foto: Erlend Štaub

Eesti Tippmodelli eelmise hooaja finalist Hendrik Adler (25) on justkui hunt kriimsilm üheksa ametiga. Modellinduse kõrval on tema suureks kireks saanud filmindus. Hiljuti aitas ta Tartu Kolgata koguduse noortel koguduse igasuvise laagri tarvis teha tutvustava video, kust ei puudu kiired autod ja eepilised tagaajamised.

«Alates 2010. aastast on Tartu Kolgata koguduse noored korraldanud seikluslaagreid. Laagris veedab mõnusalt aega igal aastal umbes 60-90 noort üle Eesti. Seikluslaager kestab 5 päeva ning programm sisaldab seminare, palju muusikat ning vahvaid ja seikluslikke mänge. Sel aastal on laagri teemaks «Elu eest», oma elust ja kogemustest on kutsutud rääkima näiteks jooksja
Tiidrek Nurme ja Oleviste koguduse noortepastor Veljo Kaptein.» kommenteeris video režissöör Valdur Rosenvald.

Laagri teemaks olev «Elu eest» oli ka reklaamklipile stsenaariumit kirjutades Hendrik Adleri ja Valdur Rosenvaldi inspiratsiooniks.

«Idee just sellise natukene James Bondiliku video tegemise jaoks leidsin Hollywoodist. Olen täheldanud, et inimest mõjutab väga kõik see, mis teda ümbritseb ja tänapäeva ühiskonna üks suuremaid probleeme on see, et meil puudub hea eeskuju. Näiteks oleme harjunud vaatama filme, mis on tehtud inimeste poolt, kes ei suuda olla abielus rohkem kui kolm kuud. Samuti pannakse Hollywoodis tihti lugudesse palju roppust, mis läbi kauni filmikeele muutub meile väga põnevaks. Ja kui seda halba eeskuju meile uuesti ja uuesti näidata, siis ühel hetkel tundub see meile piisavalt normaalne, et ise samamoodi elada. Küsimus on aga, et kas me ikkagi peaksime seda tegema? Ja kas me tegelikult ka mōtleme sisu peale, kui otsustame midagi filmivaldkonnast tarbida,» räägib Ukrainas filmindust õppinud Hendrik.

Foto: Erakogu

«Isiklikult pean väga lugu ilusast filmikunstist ja Kolgata seikluslaagri video eesmärk on juhtida inimestele tähelepanu sellele, et meil on ühiskonnas inimesi, kes julgevad elada teistmoodi. Kes nad sellised on ja miks nad elavad radikaalselt ühiskonna standarditele vastupidiselt saategi kuulda ja näha Kolgata Seikluslaagris,» lubab Hendrik.

Video valmimise eest vastutasid Tippmodelli finalist Hendrik Adler ja Pulmafotograafina tuntud Valdur Rosenvald. Poisid tegid aasta tagasi koos Aafrikas ka 9 jooksuteemalist lühifilmi. Lisaks aitas filmimisel kaasa pulmavideotega tuntust kogunud Toomas Vardja (TomVar) - droonikaadrid, Andy Kapp (Tehas4x4) ja Taavet Hõbesalu - offroad masinad. Lisaks olid abis näitlejad ja paljud vabatahtlikud, ilma kelleta poleks see video nii hästi õnnestunud.

Vaata videot SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles