Tallinna Linnateater 50 - suur juubelihooaja avakontsert!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

13. augustil 1965. aastal allkirjastas omaaegne kultuuriministri asetäitja käskkirja Eesti NSV Riikliku Noorsooteatri asutamiseks, mis 1994. aastal nimetati ümber Tallinna Linnateatriks. 13. augustil 2015 olid kõik Linnateatri sõbrad palutud Lavaauku suurele juubelihooaja avapeole, kus üheskoos meenutati möödunud 50 aastat ning söödi sünnipäevatorti.  

Foto: Viktor Burkivski

Rahvast oli Tallinna Linnateatri sünnipäevapeole tulnud murdu

Peol astusid üles nii tänased Linnateatri näitlejad, kui ka mitmed üllatusesinejad, kes on teatris varem töötanud. Õhtu programm koosnes lauludest, mis pärinevad Noorsooteatri/Linnateatri lavastustest läbi aegade, samuti oli publikul võimalus saada aimu teatri ajaloo võtmehetkedest. 

Foto: Viktor Burkivski

Pidupäeval tulid müügile ka piletid septembrikuus esietenduvale Adolf Šapiro lavastusele „Tagasitulek isa juurde“ ning EMTA lavakunstikooli 27. lennu bakalaureuselavastuse „Segane seltskond“ oktoobrikuu etendustele.

Samuti sai osta pileteid Hele Kõrve sooloplaadi „Eluhõiked“ esitluskontsertidele, mis toimuvad oktoobris. Kõigi nende vahel, kes ostsid 13. augustil pileteid Linnateatri kassast, toimub piletiloos – kokku on loosis juubelihõnguline 50 priipääset Hele Kõrve plaadiesituskontserdile või lavastusele „Segane seltskond“. Lisaks loositi piletiostjate vahel ka Linnateatri CD-plaate ja raamatuid. 

Foto: Viktor Burkivski

Sissepääs üritusele oli vaba. Istekohti jätkus esimesele kolmesajale saabujale, seisukohti jagus nii paljudele, kui Lavaauku mahtus. Üritust oli võimalik jälgida ka Aida tänavalt.

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles