17. sajandi krüptis avati katoliku pubi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma katoliku pubi
Rooma katoliku pubi Foto: SCANPIX

Itaalia pealinnas Roomas avati 17. sajandist pärit krüptis paavst Johannes Paulus II nimeline pubi.

Katoliku kiriku nõusolekul avatud joogi- ja lõbustuskoht on esimene niinimetatud katoliku pubi, kirjutab AFP.

Pubi asub Rooma vanalinnas San Carlo al Corso basiilikas.

Kiriku egiidi all tegutsevas pubis on jookide hinnad märgatavalt odavamad kui teistes samalaadsetes pubides ja baarides.

Katoliku pubi eesmärgiks on noorte tänaval joomist piirata, andes neile joogikoha, mis on avatud siis kui teised pubid juba uksed sulgenud on.

Pubi seinal on krutsifiks, kõik teenindajad on katoliiklased ja pubi omanik on  preester. Kõik teenindajad, kaasa arvatud uksehoidja kannavad musta T-särki, millel on Johannes Paulus II initsiaalid.

«Tahame selle pubiga samas näidata, et ka katoliiklastest noored oskavad lõbutseda ning et nad ei ole kurvad ega liiga tõsised. Katoliiiklaseks olemises sisaldub ka palju lahedat,» sõnas üks selle pubi algataja Gianluigi De Palo.

Samas on Itaalias hakanud levima padujoomine, mis varem Vahemeremaades üsna tundmatu  oli.

Hiljuti avalikustatud terviseraportis seisab, et iga kolmas noor itaallane tarbib liigselt alkoholi, hävitades sellega oma tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles