Kuus fakti istmiku kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Istume istmikul, kuid kui palju me tegelikult istmikust teame?

Väljaanne Cosmopolitan tõi ära kuus fakti istmiku kohta.

Tuharalihased on inimkeha suurimad lihased – kas keegi on kunagi mõelnud, et istumiseks kasutatakse suurimaid lihaseid? Tuharalihased aitavad ülakeha püstasendis hoida. Ükskõik kui palju treenida ülakeha lihaseid, jäävad tuharalihased ikka suurimaks.

Miks naiste tuharad on suuremad kui meestel? – meestel koguneb testosterooni tõttu rasva enim kõhupiirkonda, naistel seevastu östrogeeni mõjul istmikule ja puusadele.

Nahavähk võib tekkida ka tuharatel kuigi need ei ole päikeest saanud – arstide sõnul võib nahavähk kehal tekkida ükskõik, millises paigas. Kaasa arvatud varvaste ja sõrmede vahel, kaenlaalustes, tuharatel ja suguelunditel. Eksperdid soovitavad aegajalt oma keha üle vaadata, et ega sinna ei ole tekkinud ebatavalisusi.

Mis on pügofiilia? – seksuaalset kiindumust tuharatesse nimetatakse pügofiiliaks. Siia all kuulub tuharate suudlemine, lakkumine jm. Leidub ka neid, keda erutab, kui nad oma peput vastu partnerit hõõruvad.

Mida suurem «ahter», seda intelligentsem naine? -  Briti teadlaste uuringu kohaselt on naiste suurte tuharate ja keskmisest kõrgema intelligentsuse vahel seos. Põhjus võib olla selles, et sellise naise kehas on märgatavalt enam omega-3 rasvhappeid, mis aitavad ajutööle kaasa.

Suur istmik kaitseb raskete haiguste eest? – mitmete uuringute kohaselt ohustab suure pepuga naisi vähem diabeeti ja südamehaigustesse haigestumine. Neid kahte haigust seostatakse tavaliselt ülekaalulisusega. On aga väike erinevus, sest tuharatele ja reitele kogunev rasv ei ole nii ohtlik kui pihale ja kõhule kogunev rasv.

Seega tuleb kasuks, kui istmik on keskmisest suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles