Teemaviide #VeloLoveEesti vallutab sotsiaalmeedia

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumega kaetud jalgratas Norra pealinnas Oslos.
Lumega kaetud jalgratas Norra pealinnas Oslos. Foto: SCANPIX

Tallinn Bicycle Week, Eesti Linnaratturite Liit,  Eesti Jalgratturite Liit, Tour d'ÖÖ ning Simple Session kutsuvad üles pildistama muhedaid hetki jalgrataste seltsis, seljas või taustal ning postitama neid Instagrami ja Facebooki teemaviite all #VeloLoveEesti.

«Armastus rataste vastu on Eestis viimastel aastatel jõudsalt kasvanud. Soovime, et sarnase tihedusega kui tänavatel, satuks toredaid rattahetki silme ette ka sotsiaalmeedias. Kampaania #VeloLoveEesti eesmärgiks on muuta rattad igapäevaseks nähtuseks ka Instagramis ja Facebookis, et need kaadrid omakorda tekitaks üha suuremas hulgas inimestes soovi rattarahvaga liituda,» lausuvad kampaania eestvedajad Martin Voltri ja Tõnis Savi.

Teemaviite alla postitatud pildid vaatab üle tunnustatud fotograafidest, sotsmeediaekspertidest ning festivalide esindajatest koosnev žürii koosseisus Laura Kallasvee-Nestor, Tõnu Tunnel, Helene Vetik, Rasmus Kaljujärv ja Mario Kalmre. Kõige meeleolukamaks ning inspireerivamaks tunnistatud foto autorile panebRattastuudio Jooks välja auhinna -innovatiivse Hövdingi kiivri, niinimetatud ratturite õhupadja.

„Postitustelt eeldame seotust mõnusate hetkedega, milles ratas osaline on olnud. Vahet pole, kas tegemist on eneseületamist nõudnud võistluse, hullumeelse trikisessiooni, mõnusa pikniku või niisama kulgemisega, peamine on, et pildilt kiirgaks armastust rataste ning rattakultuuri vastu,“ tõdeb üks Tallinn Bicycle Weeki organiseerijatest Rasmus Kaljujärv.

„Kampaania #VeloLoveEesti ei piirdu vaid pealinnaga. Pilte võib postitada ükskõik, millisest Eestimaa nurgast. Hea võimaluse tundeküllaste kaadrite jäädvustamiseks pakuvad näiteks 15. augustil Pärnu festivali Augustiunetus raames sõidetav XXVI Tour d’Öö, samal ajal Pärnus toimuv Kuldrula, 18. augustil aset leidev EMV trekisõidus, 21. augustil linnafestivali UIT raames Tartus sõidetav XVVII Tour d’Öö või sinu isiklik rattaseiklus metsas, maanteel või linnatänavail,“ veenab Martin Voltri.

Aktsioon kestab 13. septembrini, mil tuleb kokku žürii ning kuulutatakse välja auhinna võitnud foto.

Tallinn Bicycle Week toimus esmakordselt 2011. aastal. Festivali korraldava rattaentusiastide rühmituse ja MTÜ Eesti Linnaratturite Liit eestvedamisel on viie aasta jooksul toimunud üle kahekümne legendaarse Tour d'Öö, pidusid, võistlusi ja häppeninge, mis on festivali ümber kasvatanud tuhandetesse ulatuva linnaratturite kogukonna. Vaata lisa SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles