Galerii ja video: Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlused avati purjetajate paraadiga

PIRET SALMISTU
, Volvo Estonia ORC klassi Euroopa Meistrivõistluste meediajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

600 purjetajat kaheksast riigist täitsid Pärnu tänavad teisipäeva, 11. augusti õhtul, kui Pärnu Keskuse esiselt Martensi väljakult sai alguse purjetajate rongkäik-paraad läbi linna ja Tallinna Värava Vallikääru, kus leidis aset suurejooneline avamistseremoonia, millele järgnes grandioosne vabaõhuetendus "SAIL AWAY (AND BACK)"

Õhtul kell kuus tervitas Martensi väljakul Pärnu Keskuse ees purjetajaid Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, kes soovis neile mõnusat viibimist suvepealinnas Pärnus. Pärnu keskuse eest liikus rongkäik, mille ees sõitis Andres Rohtla ja Volvo Estonia poolt spetsiaalselt suurvõistluseks disainitud Volvo veoauto kandes DJ-sid, kes lõbustasid purjetajaid oma muusikavalikuga. Rongkäigu lõpus toetas purjetajate marssimist noorte puhkpilliorkester, et rongkäigulised hoogsas rütmis Vallikääruni saata.

Video produtseeris Tiit Aunaste / A4 Media

Suurvõistluse avamistseremoonia puhul spetsiaalselt kujundatud Vallikäärus peeti pidulikke tervituskõnesid. Pärnu Jahtklubi kommodoor Jüri Sõber avas oma kõnega ametlikult Volvo Estonia ORC klassi avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlused. Suurt heameelt klubidevahelise koostöö üle, mille tulemusel Kalev Jahtklubi Tallinnast ja Pärnu Jahtklubi Pärnus on korraldamas käesolevat tiitlivõistlust, avaldas Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein. Offshore Racing Congressi (ORC) esindaja Paolo Massarini, kes juhib ORC-s avamereklasside ja ürituste komiteed, avaldas tänu korraldavatele klubidele ja kiitis nende suurepärast organiseerimisvõimet ja kinnitas, et tegemist on suurima osavõtjate arvuga ORC klassi Euroopa tiitlivõistlusega 12 aasta jooksul. Tiitlivõistluse nimisponsor Volvo Estonia peadirektor Veiko Tarvis tänas korraldajaid võimaluse eest saada osa nii suurest avamerepurjetamise võistlusest, kuid pidas seda loogiliseks ja suurepäraseks jätkuks hiljuti lõppenud avamerepurjetamise Mount Everestiks peetud Volvo Ocean Race'ile, mis algas 2014.a oktoobris Hispaanias ja lõppes selle aasta juunis Rootsis, Göteburgis.

Avakõnedele järgnes suurejooneline vabaõhuetendus "Sail away (and back)", mille lavastas Barbara Lehtna. Grandioosse välietenduse puhul oli rõhk nii nutikatel tehnilistel lahendustel, kui efektsel lavašõul, mille jooksul leidsid tee veele mitmesugused veesõidukid. Spetsiaalselt etenduse tarbeks ehitati veele mitmeid (liikuvaid) platvorme ning ka Vallikäär sai etenduse jaoks eraldi kujunduse. Lavastusse oli kaasatud rohkem kui 70 esinejat ja nende hulgas oli nii tantsijaid, akrobaate, žonglööre, muusikuid, tuletantsijaid, veeakrobaate, valguskunstnikke ja palju teisi kelle jutustada on lugu mis rääkis purjetamisest, päikesetõusudest, elu väljakutsetest ja sellest, et mõnikord võib otsuste tegemine olla raskem kui miski muu.

Regatikülas Pärnu Jahtklubis jätkus pidu ansambli Lexsoul Dancemachine saatel, mis on toorest tantsujõust nõretav eesti funk-bänd Telliskivi karmidelt tänavatelt. Nad ajavad tantsulist, jalguliigutavat ja peadraputavat funk-muusika asja!

Oli meeleolukas õhtu Pärnus ja Pärnu Jahtklubis et valmis olla täna alanud võistlussõitudeks.

Kasulikud lingid:

Tulemused ja regati ametliku fotograafi Max Ranchi pildid - veebileht orceuropeans2015.com 

Pildigaleriid: orceuropeans2015.com/media/pictures-and-video

Facebook: orceuropeans2015 

Instagram: #orceuropeans2015 

Twitter: orceuros2015 

Regati videod, intervjuud YouTube’is: Volvo Estonia ORC European Championship 2015

Võistluse nimitoetaja on Volvo Trucks Estonia ning toetavad Euroopa Regionaalarengu Fond, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Pärnu linn, A. Le Coq, Sportland/Helly Hansen, Anytec, Kultuuriministeerium, AS Tervis, Bachmann Group, Postimees, Pärnu Keskus, Dermoshop, Garmin, Reval Cafe, B&G, Reiser, Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste ja GoBus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles