Esietendub Tartu Uue Teatri suvelavastus «Odysseia»

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Uue Teatri suvelavastus "Odysseia"
Tartu Uue Teatri suvelavastus "Odysseia" Foto: Ann Ideon

Sel reedel, 14. augustil esietendub Tartu Uue Teatri suvelavastus «Odysseia», mis viib publiku vabasse õhku, bussidesse, Tartu linna ja äärealadele, elu keskele ja sinnagi, kus juba elu lahkunud. 

Vaid kümnel korral augustis etenduv «Odysseia» on Tartu Uue Teatri esimene klassikalavastus, algtõukeks Vana-Kreeka eepos «Odysseia», kus kelmist kangelane seikleb kümme aastat Trooja sõjast koju, puutudes kokku erinevate kultuuride ja metsikustega.

Uue Teatri tõlgenduses on «Odysseia»  rahuvalvaja teekond kriisikoldest koju, omamoodi avastusretk, vaade Eestile ja Tartule võõramaalase, rahuvalvesõduri ja turisti pilgu läbi. Publik satub etenduse käigus erinevatesse tuntud või tundmatutesse paikadesse Tartus, millele antakse uusi tähendusi läbi rändamise ja läbi Odysseia lugude. 

Reis kestab orienteeruvalt kolm tundi, liigutakse enamasti bussidega, aga ka jala. Etenduse algus- ja lõpp-punkt on Tartu Uus Teater (Lai 37, Tartu).

Autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Ivar Põllu, valguskunstnik Taavi Toom, videokunstnik Martin Rästa. Mängivad Maarja Jakobson, Katrin Pärn, Piret Simson, Helgur Rosenthal, Janek Joost, Siim Angerpikk jt.

Esietendus 14. augustil kell 20, järgmised etendused 15., 18., 19., 20., 21., 22., 25., 26. ja 27. augustil.  

Piletid müügil Piletilevis ja Piletimaailmas. 

NB! Kohtade arv piiratud!

Lisainfot Tartu Uue Teatri Facebookist ja kodulehelt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles