Austraalias püüti hiigelhai?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigerhai
Tiigerhai Foto: Wikipedia.org

Sotsiaalmeedia uueks staariks on Austraalia New South Walesi Byroni lahest väidetavalt püütud hiiglaslik tiigerhai (Galeocerdo cuvier).

Meediasse ja sotsiaalmeediasse jõudnud fotodel on näha, et hai katab enamikku kalastusaluse tekist. Teadete kohaselt sai hai kätte kalur, kes nimetas end Matthewks ja kelle sõnul sai ta hai kätte 22 meetri kaugusel kaldast, edastab dailytelegraph.com.au.

Professionaalsed kalurid kahtlevad, kas tegemist on autentsete haifotodega, pigem peavad nad neid võltsinguks.

Erinevate allikate teatel on hai püügiaeg erinev, osa neist nimetas juulit, osa aga möödunud nädalalõppu. Ka hiigelkala kättesaamise paik varieerub.

Briti meedia teatel pani haipildid internetti austraallane Geoff Brooks, kelle andmetel tabati tiigerhai Byroni lahest. Mees kinnitas, et pildid ei ole tema tehtud.

Teada on, et tiigerhaid võivad kasvada kuni seitsmemeetriseks, kuid piltidel olev hai on umbes neljameetrine.

Austraalia mereelu kaitseorganisatsioon Positive Change for Marine Life teatas, et ta uurib haijuhtumit.

Osad allikad teatasid, et püütud hai anti üle Austraalia teaduste akadeemiale uurimiseks, osad allikad lükkasid selle ümber.

Austraalia väljaande Northern Star teatel võttis hai tabanud kalur Matthew haihamba tõendiks ja mälestuseks, et tal õnnestus selline monstrum tabada.

Matthew ei olevat rikkunud tiigerhaid püüdes ühtegi Austraalia ega rahvusvahelist seadust.

Austraalias on haid kuum teema, kuna viimasel ajal on need mereloomad aina sagedamini inimesi rünnanud.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles