Eesti Hip Hop Festival toimub üheksandat korda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genka LIVE ööklubis Casablanca
Genka LIVE ööklubis Casablanca Foto: Viktor Burkivski

14 – 15 august toimub Elvas taas Eesti hiphop festival, kus kahe päeva jooksul astub üles ligi nelikümmend artisti. Seekordseteks peaesinejateks on underground hiphopi üks tõsisemaid tegijaid: APATHY ja CELPH-TITLED USA-st ning bassisemat briti hiphopi esindav VIRUS SYNDICATE Manchesterist. Kodumaistest artistidest astuvad üles näiteks Genka/Paul Oja, Tommy Cash, Beebilõust, DVPH, Hanf Kung, 5Loops ja paljud teised.

Eraldi tasub märkida Eesti hiphopi pioneeri COOL D-d, kelle esikalbumist «Oculo» möödub tänavu 20 aastat, mille puhul mees annab erilise live, kus teeb ülevaate oma materjalist läbi aegade. «Oculo» kasseti ilmumist võib nimetada esimeseks Eesti hiphop üllitiseks. Sellise ajaloolise sündmuse puhul annab Cool D festivaliks välja limiteeritud koguse «Oculo» albumit CD formaadis.Esmakordselt astub Eesti Hiphop Festivalil üles ka Eesti punk legend KURJAM, kes avab teise festivalipäeva spetsiaalse räpikavaga.

Lisaks tavapärastele tänavakorvpalli ja hiphop tantsuvõistlustele astuvad seekord lavale ka Comedy Estonia stand-up koomikud, kes olles ise suht räpivõõrad inimesed, etendavad räppimisvõistlust ehk rap battle'it omas komöödiavõtmes. Uus ettevõtmine on ka biidioksjon, kus hunnik hiphop muusika produtsente paneb oma loomingu oksjonile. Teist aastat on avatud ka freestyle telk ja Yo!HOOV open mic, kus esimeses saavad oma räpioskust proovida kõik soovijad ja teises pääsevad rahva ette need, kellel artistitee alles alguses.

Eesti hiphop festival toimub Elva lähedal Tartumaa Tervisespordikeskuses 14-15 august. Lähemat infot esinejate ja piletite kohta saab SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles