Evelin paljastab oma peagi ilmuvas raamatus põhjuse, mis viis nad presidendiga lahku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja Toomas Hendrk Ilves
Evelin Ilves ja Toomas Hendrk Ilves Foto: facebook.com

Kuigi presidendi kantselei presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam on korduvalt eitanud, et  Evelin Ilvese järgmisel nädalal ilmuv raamat «Kirju» paljastab ka presidendipaari lahkumineku tagamaid, teeb Evelin seda mingil määral siiski, vahendab Kroonika.

Foto: Marion Pettai/Kanal2

«Evelin Ilves ei plaani kirjutada raamatut enda isiklikust elust ega inimestest, kellega ta seda elu jagab või on jaganud,» teatas Sildam aprillis. «Kirjastusega Petrone Print on jutuks olnud vaid võimalus avaldada Evelin Ilveselt viimase kaheteist aasta jooksul ilmunud artiklite kogumik.»

Nüüd on teada, et «Kirju» puudutab siiski ka Evelini ja Toomas Hendriku elu ning ka lahkumineku tagamaid. Seda loomulikult vaid ekspresidendiproua vaatevinklist. Raamatus ilmub ka pikk intervjuu Eveliniga, mis annab pildi, kuhu on aastad teda juhtinud, missuguseid mõtteid tekitanud, samuti seletab, naine, mis on teda viinud ühe või teise otsuseni.

Foto: Jaanus Lensment

Kas Evelin paljastab ka põhjuse, mis viis nad presidendiga lahku?

Presidendi eksabikaasat raamatu tarvis intervjueerinud Epp Petrone: Saatuslikuks sai Evelinile positsioon. Kui lugedes kujutada ennast tema olukorda, siis see joonistub välja, et ta väsis ära sellest, et ta presidendiprouana midagi teha ei tohtinud. Ja siis hakkas ta protestima ja tekkis vastuolu Kadrioru lossi meeskonna ja tema vahel. Eks Evelin ole loomult üks paras punkar.

Samas oli Evelin pandud rolli, mida tema elus ise ei oleks valinud. Ta tahtis korraldada Ärmal oma turismitalu, ta ju ei teadnud sedagi, et Toomas Hendrik hakkas presidendi ametisse kandideerima - ta kuulis omal ajal selle uudise raadiost! See tuli talle ootamatult – et juba sealt tekkis see nii-öelda väike kala süsteemi sisse, sest nii asjad ei käi.

Foto: Repro

Raamatut esitletakse Paide arvamusfestivalil, kus Evelin annab auditooriumi ees intervjuu. Jutuks tulevat ka Kroonika aastatagune esikaas, mis vallandas  suudlusskandaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles