Briti mõttekoda: prostitutsioon tuleb legaliseerida, kuna meeste seksivajadused on suuremad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut
Prostituut Foto: Vida Press

Briti mõttekoja The Institute of Economic Affairs (IEA) raporti kohaselt tuleks prostitutsioon legaliseerida, kuna meeste seksivajadused on naiste seksivajadusest kaks korda suuremad ning seda ei saa eitada.

Raporti kohaselt aitaks seksiäri legaliseerimine vähendada prostitutsiooniga kaasnevat kuritegevust, edastab Daily Mail.

Raport kannab pealkirja «Supply and Desire: Sexuality and the Sex Industry in the 21st Century» (Pakkumine ja iha: seksuaalsus ja seksitööstus 21.sajandil) ning selle autoriks on Briti tuntud sotsioloog Catherine Hakim.

«Prostitutsioon ja erootline meelelahutus ei ole  toonud kaasa äärmuslikke psühholoogilisi ja sotsiaalseid fenomene, kuid võivad aidata vähendada seksuaalkuritegusid. Jaapanis, Indoneesias, Filipiinidel ja Tais on prostitutsioon osaliselt legaalne ning neis riikides on väga vähe vägistamisi ja teisi seksuaalkuritegusid,» teatas Hakim.

Ta lisas, et näiteks Euroopas on Hispaanias prostitutsioon legaalne ning ka seal pannakse seksuaalkuritegusid vähe toime.

Briti mõttekoda IEA loodi 1955. aastal.

Ühendkuningriigis ei ole prostitutsioon täiesti keelatud, kuid enamik sellega seotud tegevusi on keelatud. Näiteks bordellipidamine, sutenöörlus, eluruumide üürimine prostituutidele töötamiseks jne.

IEA raportis tõdetakse, et prostitutsiooni täieliku legaliseerimisega kaitstakse prostituute sutenööride ja madamide eest, kes lõikavad vaheltkasu.

Raporti kohaselt on Ühendkuningriigi seksitööstuse aastane väärtus 4,3 miljardit naela.

«Maailmas on aina suurem nõudlus seksuaalse meelelahutuse järele ning mehed saavad prostituutide abil rahuldada vajadusi, mis muidu rahuldamata jääks,» seisab uuringus.

Raporti koostajate sõnul peaks poliitikud arvestama reaalsusega ning lähtuma prostitutsiooni kohta otsuseid langetades ja seadusi tehes sellest.

Selle raporti mõistis hukka naisi kaitsev organisatsioon End Violence Against Women, mille esindajate sõnul on seksiuuring ja sellel põhinev raport vales suunas juhtiv ning näited on seal valikulised ja meestekesksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles