Venemaal kahtlustatakse keskealist meest oma perekonna julmas mõrvamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Venemaa politsei uurib Nižni Novgorodis aset leidnud juhtumit, milles keskealist meest kahtlustatakse oma raseda naise ja kuue lapse mõrvamises.

Nižni Novgorod on Venemaal suuruselt viies linn ning asub pealinnast Moskvast 400 kilomeetri kaugusel idas, edastab TASS.

Juhtumi uurimisse sekkus ka Venemaa keskvõim, kuna ilmnes, et kohalik politsei ei reageerinud naise kaebustele, et ta abikaasa on vägivaldne.

«Uurimiskomitee juht Aleksander Bastrõkin andis käsu uurida Nižni Novgorodi politsei tegevust seoses kahtlusaluse Oleg Beloviga. Belovi abikaasa esitas politseile mitu korda kaebuse, et mees on vägivaldne ja ohtlik, kuid seda ei uuritud,» teatas uurimiskomitee pressiesindaja Vladimir Markin.

Markini kinnitusel käivitati politsei hoolimatuse tõttu kriminaaluurimine, kuna elu kaotas mitu süütut inimest.

Uurimise all on Nižni Nongorodi politseijuht Aleksander Voltšak, tema asetäitja Vjatšeslav Nikitin, politseiüksuse juht Viktor Miller ning politseinikud Dmitri Oblivin ja Vladimir Filimonov.

Uurimine näitas, et Oleg Belovi naine tegi mehe vägivaldse käitumise kohta ajavahemikul 2014 oktoober kuni 2015 juuli mitu avaldust.

Naise teate kohaselt ähvardas mees tema ja nende lapsed tappa ning tükeldada.

«Politseinikud ei tegelenud probleemiga hoolimata sellest, et naine esitas mitme kuu jooksul kaebusi,» lisas Markin.

Uurijate arvates oli just politsei ükskõiksus ja sekkumatus see, mis võimaldas Belovil veresauna korraldada.

Kriminaalasi alagatati ka Oleg Belovi suhtes. Markini sõnul viitavad kõik asjaolud, et Belov pani toime mitu mõrva.

Politsei eriüksus arreteeris Oleg Belovi 4. augustil  Kovrovos kahtlustatuna oma raseda naise ning nende kuue lapse tapmises. Politseinikud pidid tema kinnipidamiseks kasutama jõudu, kuna mees ründas neid noaga.

Belov sai kinnipidamisel vigastada ning ta viidi haiglasse ravile, kus ta on range valve all. Ta seisund on stabiilne.

Venemaa lasteõiguste õigusvahemehe Pavel Astahhovi andmetel arreteeriti Belov siis, kui mees oli teel tapma oma ämma.

Politsei leidis Belovi ja ta perekonna korterist naise ja kuue lapse surnukehad. Esmastel andmetel on venelasel skisofreenia ning talle tehakse psühhiaatriline kontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles