Auto24 Rally Estonia korraldajad käisid visiidil peaminister Taavi Rõivase juures

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto24 Rally Estonia korraldajad käisid visiidil peaminister Taavi Rõivase juures
Auto24 Rally Estonia korraldajad käisid visiidil peaminister Taavi Rõivase juures Foto: Andrei Ozdoba

Möödunud nädala alguses käisid FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapi, auto24 Rally Estonia korraldajad visiidil Eesti Vabariigi peaministri Taavi Rõivase juures. Urmo Aava ja Tarmo Hõbe andsid ülevaate nii tänavusest kui varasematest võistlustest.

Peaminister Taavi Rõivas oli nii eelmisel kui sellel aastal rallit vaatlemas, kohtumisel peaministriga tutvustasid Urmo Aava ja Tarmo Hõbe ralli korralduslikku poolt ja kuidas Baltikumi suurim autospordisündmus on läbi kuue aasta arenenud ja kasvanud. Kasvanud on publiku arv, nii Eestist kui välismaalt, ralli on geograafiliselt laienenud ja mõjutab positiivselt Lõuna-Eesti majandust. Viimast kinnitab möödunud aastal ralli korraldajate poolt tellitud ja Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt läbi viidud uuring, mille kohaselt oli 2014. aasta võistluse majanduslik mõju Lõuna-Eesti piirkonnale oli pea 3 miljonit eurot.

Urmo Aava, auto24 Rally Estonia direktor: „Eesti Vabariigi peaministri külastused rallile ja meie visiit tema juurde on meile suureks auks. Tutvustasime peaminister Rõivasele meie ralli arengut, tänaseks on väikesest meeskonnast välja kasvanud professionaalne tiim, kes korraldavad võistlust, mis ei ole ainult ralli vaid sündmus ja mis tutvustab Eestit laias maailmas. Riigi tugi läbi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse on meile väga oluline. Rääkisime ka tulevikuplaanidest, meie eesmärk on kaasata Tartu, Elva ja Otepää kõrvale ka Põlva ning jätkata koostöös EAS'iga läbi auto24 Rally Estonia Eesti riiki tutvustavate tegevustega. Läbi selle soovime suurendada ka väliskülaliste osakaalu auto24 Rally Estonial.“

Auto24 Rally Estonia valiti eelmisel aastal FIA ERC parimaks etapiks. Tänavune võistlus toimus Tartus, Elvas ja Lõuna-Eestis 17.-19. juulil ja selle võitsid Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles