Kuidas suveplätude kandmisel ennetada higilõhna?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kuigi Põhja-Euroopas ei ole olnud just kõige soojem suvi, kannavad paljud siiski nii suveplätusid kui varvassandaale.

Suvisel ajal on jalad suka-sokivabad, kuid samas võib ikkagi tekkida higistamine, kirjutab mtv.fi.

On mitu nippi, millega saab ebameeldivat higilõhna ennetada.

Kohvipuru- kohvi lõhn on üsna tugev ning hävitab higilõhna. Raputa öiseks ajaks jalatsitele kohvipuru. Kui jalgade higistamine on pidev ja higilõhn tekib kiiresti, siis panna kohvipuru jalatsitele alati kui neid ei kanna.

Jahedus – suvejalatsid tuleb pannakilekotti ja siis ööpäevaks külmikusse. Jahedus tapab plätudel olevad bakterid ja koos sellega kaob halb lõhn. Enne jalga panemist tasuks neid hoida mõni aeg toatemperatuuril, et nad ei oleks liiga külmad.

Eeterlikud õlid – paar tilka seedri, teepuu või sandlipuu õli aitab suvejalatsitelt ebameeldiva lõhna eemaldada. Eeterlik õli neutraliseerib ja annab värske loodusliku lõhna, mis säilib pikka aega.

Jahu ja äädikas – kui varasemad soovitused ei ole töötanud, siis tasub tagasi tulla klassika juurde, milleks on jahu ja äädikas. Niisketele jalatsitele tuleks panna jahu ja lasta sel mõjuda viis minutit. Siis harjata jahu ära vana hambaharjaga. Plätusid ja varvassandaale saab lõhna ja bakterite eemaldamiseks pesta veega lahjendatud äädikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles