Viru Keskuse ees saab uudistada autoretke Slowball kunstinäitust “Kunst ratastel”

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva nädala kolmapäeval jõuavad Viru Keskuse Tammsaare pargi poolse sissepääsu ette unikaalsed Slowballi kunstinäituse sõiduautod. 18 Slowballi sõiduautoga kunstinäitus “Kunst ratastel” jääb Viru Keskuse ette terveks päevaks, et seejärel startida neljapäeval marsruudile Tallinn‒Hiiumaa‒Saaremaa‒Pärnu‒Tallinn.

Kunstiprojekt «Kunst ratastel» on ühisnäitus, kus on välja pandud 18 paarikümneaastast sõiduautot, millele on uue unikaalse välimuse andnud andekad Eesti ja välismaa kunstnikud. Esimesed Slowballi autod said uue väljanägemise illustraator Triin Valvase ja maalikunstnik Madis Lauri käe all.

Oma panuse on kunstiprojekti andnud ka grafitikunstnik ja tätoveerimissalongi Pirados eestvedaja Big Mora, disainiagentuur AKU, illustraator ja tätoveerija Kaspar Kannelmäe , illustraator Eili Lepik, mustkunstnik Charlekas ehk Karl Eelmaa, grafitikunstnik Toze97, tätoveerija Jarmo Nuutre, illustraator Ryan Chapman, koomiksi Pesakond autor Madis Ots, disainer Helene Vetik, vinüülkiletamise ekspert Anton Kaulin ehk Anton Carbon ning skulptorid Põvvat Kama ja Toomas Altnurme.

Kõige noorem kunstnik on 9-aastane Arwen ning kaks autot, mille kunstnikeks olid Okeiko ja moekunstnik Marit Ilison, on säilinud esimesest autoretkest aastast 2013.

Idee algataja Martin von Zweigbergki sõnul on projekti eesmärk tutvustada andekate kunstnike loomingut tavatul moel, pakkudes neile loomingulist vabadust ebatavalistel «lõuenditel» – autodel. Samuti on oma osa taaskasutusel, kuna kõiki Slowballi näituse sõidukeid on võimalik ka oksjonil soetada. Viru Keskuse ees toimuva näituse järel viiakse 6.‒9. augustiks projekti «Kunst ratastel» autod liikuvale kunstinäitusele ehk Slowball autoretkele marsruudil Tallinn‒Hiiumaa‒Saaremaa‒Pärnu‒Tallinn. Nädala lõpuni on kõigil võimalus anda enda panus käimasolevasse projekti ja osta kunstimeeneid projektis osalenud kunstnikelt ühisrahastamise leheküljelt Indiegogo.

Slowball kunstinäituse «Kunst ratastel» sõidukeid saab uudistada kolmapäeval, 5. augustil kell 12.00‒19.00 Viru Keskuse Tammsaare pargi pool asuva sissepääsu ees ja Viru Keskuse restoran Lyon suveterrassil.

Näitus on kõigile tasuta. 

Ole Slowball teekonna ja projekti «Kunst ratastel» tegemistega kursis läbi: FacebookiInstagrami ja loe teekonna kohta veebist.

Viru Keskus on Eesti suurima külastatavusega ostu – ja meelelahutuskeskus, kust leiab lisaks kvaliteetsetele moekaupadele ka Baltimaade suurima ilu- ja juveelitoodete piirkonna ning Eesti suurima raamatupoe ja apteegi. Tallinna südames asuv moekeskus on hinnatud kohtumispaik ning mitmekülgne kultuuri-, moe- ja meelelahutussündmuste toimumiskoht. Viru Keskuses tegutseb üle saja kaupluse ja teeninduskoha, kohvikuid ja restorane, spordiklubi ning südalinna soodsaim parkimismaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles