Fotod: Pekingis päästeti vastsündinud tüdruk WC-poti torust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingis päästeti vastsündinud tüdruk WC-poti torust
Pekingis päästeti vastsündinud tüdruk WC-poti torust Foto: SCANPIX

Pekingis päästeti eile avaliku käimla tualetipoti äravoolutorust vastsündinud beebi. Politsei otsib nüüd imiku ema.

Hiina ajalehe Bejing Times andmeil sai politsei eile teate, et inimesed on kuulnud beebi nuttu Xichengi linnaosa avalikust käimlast.

Väljakutsele reageerinud politseinikud avastasid beebitüdruku ühest auguga poti äravoolutorust.

«Beebi oli kukkunud pea ees kogu kehaga torru,» ütles tüdruku päästnud politseinik Qian Feng kohalikule inglisekeelsele ajalehele People's Daily.

Politsei arvas algul, et lapse kättesaamiseks peab tualeti ära lõhkuma, ent seda ei olnud tarvis teha, sest Qian siiski ulatus kättpidi tüdrukuni ja tõmbas ta hoolikalt torust välja.

Politsei hinnangul sünnitas beebi ema käimlas, kus ta ka jättis vastsündinu maha.

Beebitüdruk toimetati haiglasse. Vigastusi tal ei tuvastatud.

Eelmisel aastal teatas Reuters, et erinevatele andmetele tuginedes jäetakse Hiinas igal aastal ligi 10 000 mittesoovitud last maha.

Kui varesemalt olid Hiina lastekodu kasvandikud riigi ühe lapse poliitikast tingitud poiste sünnitamise eelistamise tõttu põhiliselt tüdrukud, siis nüüd on ametnike väitel mahajäetud lapsed kas puudega või sügavalt haiged.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles