Ingrid Veidenberg: igasugune muutus teeb nädalakirjale ainult head

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Veidenberg
Ingrid Veidenberg Foto: Pm

Postimehe nädalalõpulisa Arter juhataja Ingrid Veidenberg, kes oli Kroonika peatoimetaja aastatel 1998-2008 (tollal teatavasti Ingrid Tähismaa), hindas värsket ja uuenenud Kroonikat enamasti positiivselt.


«Igasugune muutus teeb nädalakirjale ainult head. Seda enam, et eelmine kujundus ja rubriigid püsisid ikka väga pikka aega. Tänase Kroonika väljanägemine on kirkam, värvilisem, rõõmsam,» ütles Veidenberg. «Ootasin uusi rubriike, ideid, sahinat-kahinat ning uudispomme juba Krista Lensini tööle tulles, tore, et nüüd on tööjärjega nii kaugele jõutud, et ka ajakiri värskema ilme saanud. Läikivam paber jätab luksuslikuma mulje. Juhtkiri on lühem, see on hea, sest pikki heietusi on tüütu kirjutada ja need kipuvad pastakast välja imetud heietusteks muutuma.»

«Uusi rubriike leidsin kaks, neid võinuks rohkemgi olla, eriti lühivorme. Praegu tulevad pikad persoonilood üksteise otsa, ajakirja rütmi seisukohalt on hea, kui pikale loole järgneb hingetõmbepausiks lühike. Rubriigi «Puhas kuld» idee on mõnus ja lihtne võimalus ajakirjaruumi täita - meenutades kunagisi legendaarseid lugusid, millele tänu Kroonikast saigi seltskonnalemmik number üks. Silma hakkas, et seltskonnakülgede pildiallkirjade font on raskesti loetav. Ja nimesid võiks õigesti kirjutada. Meediamaailm teab mind juba kümme kuud Ingrid Veidenbergina, aga Kroonikas on minust huvitaval kombel saanud Weidenberg. Rohkem täpsust, kolleegid! Muidu aga soovin jõudu ja häid ideid ning et huumorit ikka jätkuks - meelelahutusajakirjast just nalja ja naeru ju otsima tullaksegi!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles