Juuli lõppes Šveitsi «Siberis» miinuskraadiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Juulis oli Šveitsi osades paikades rekordiliselt kõrgeid temperatuure, kuid 31. juulil oli ka paik, kus temperatuur langes alla nulli.

Neuchâteli kantonis La Brévine´is mõõdeti juuli viimase päeva varahommikul temperatuuriks miinus 1,5 kraadi, edastab The Local.

La Brévine´i puhul on tegemist Šveitsi «Siberiga», kuna selle paiga käes on Šveitsi külmarekord – miinus 41,8 kraadi, mis pärineb 1987. aastast.

La Brévine´is mõjutab temperatuure nii geograafiline asend kui ka topograafia, kuna jahe õhk jääb sealsesse orgu lõksu, tuues kaasa madalad temperatuurid.

Juuli viimasel päeval oli veel mitmes Šveitsi kohas öine temperatuur võrdlemisi madal, samas aga oli neid paiku, kus oli ka siis veel kuumalaine.

Meteoroloogide sõnul oli selle aasta juuli temperatuuride poolest aastate lõikes kolmandal kohal.

7. juulil mõõdeti Genfis 39,7 kraadi sooja, varasem kuumarekord selles linnas oli 38,9 kraadi ning see pärines aastast 1921.

Ka ööd olid juulis Šveitsis väga soojad. Ticino kantonis Locarnos oli 22 ööl temperatuur 25 soojakraadi ümber.

Meteoroloogide sõnul on augusti alguses natuke vihma, kuid siis tuleb uus kuumalaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles