MEEDIASTAAR HIPHOPILAAGRIS! Anu Saagim rääkis noortele kuulsaks olemise ilust ja valust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim külas JJ-Street hiphop tantsukooli noortelaagris Tabasalus
Anu Saagim külas JJ-Street hiphop tantsukooli noortelaagris Tabasalus Foto: Risto Stukert

Möödunud nädalal Tabasalu spordikeskuses toimunud JJ-Streeti tantsukooli noortelaagris Camp of Hip-Hop oli üks oodatumaid külalisi meelelahutusportaali Elu24 peatoimetaja Anu Saagim, kelle kogemuste vastu meelelahutusmaailmas tundus noortel piiritu huvi olevat.

Foto: Risto Stukert

Eesti üks tuntumaid avaliku elu tegelasi rääkis kokkutulnutele sellest, mida tuleks arvestada suhtlemises meediaga, aga ka kõigest kuulsusega kaasnevast ja keerulistest olukordadest väljumisest.

Foto: Risto Stukert

«Kutsusime Anu Saagimi rääkima meediast ja ning sellest, kuidas oleks tantsijatel õige meediapildis käituda,» rääkis laagri üks korraldajates Kadri Salumaa.

«Meie soov on kasvatada välja professionaalsed tantsijad ja staarinäod, kes oskaksid igas olukorras õieti käituda. Anu Saagim on sel alal spetsialist ja see oli põhjuseks, miks me teda laagrisse ka kutsusime,» lisas Kadri.

Foto: Risto Stukert

Neljapäeva õhtul oli spordikeskuse saal noori täis.

Foto: Risto Stukert

Anult küsiti palju huvitavaid küsimusi ning pärast tema esinemist tuli ka tore üllatus eriti vinge tantsu näol. Järjekord temalt autogrammi saada soovijatest ei tahtnudki ära lõppeda ja pildistada soovijatega oli sama lugu.

Foto: Risto Stukert

Staar oled igal päeval puhkepäevadeta

Millest siis Anu noortele rääkis? Ta selgitas, et tegelikult on üks kõige olulisemaid asju, et hea välja näha, tervislik toitumine. «Mina lähen õitsele siis, kui toitun tervislikult,» oli Anu tõdemus. Lisaks rõhutas ta väga puhtust ja enese eest hoolitsemist ning nentis, et ka ajakirjanikule on hoolitsemata välimus inimesest märk selle kohta, et kui ta endast ei hooli, siis ei hooli ka teistest.

Foto: Risto Stukert

Ilmselt oli paljudele praegustele ja tulevastele tantsustaaridele üllatuseks külalise hoiatus, et ajakirjanik ei ole mitte kunagi intervjueeritava sõber ehk siis ta teeb lihtsalt oma tööd uudise saamise nimel.

Noorte jaoks tähtsaimaks oli ehk Anu hoiatus: «Ärge soovige staariks saada staariks saamise pärast, soovige olla andekad ja arendage ennast. Ei ole võimalik olla avaliku elu tegelane ja tuntud staar vaid siis, kui sa seda soovid. Kui oled tuntuse juba saanud, siis ei saa otsustada, et soovid olla staar esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval, neljapäeval ja reedel mitte, laupäeval veidi oleksin, aga pühapäeval ei taha kohe üldse staar olla. Tuntusega käivad kaasas ka negatiivsed asjad, nii nagu kõigega siin elus.»

Foto: Risto Stukert

Noored said teadmisi kogenud diivalt

MediaMarketingi juht ja JJ-Street tänavatantsukooli ametlik meediapartner Monika Kuzmina arvab, et Anu Saagimi kutsumine nende noorte ette, kes on oma hobi tõttu staariseisuses või selle lähedal, oli neile kahtlemata väga vajalik ja hariv.

Foto: Risto Stukert

«Pole paremat viisi saada noortel teada, mida tegelikult staariks olemine tähendab, kui kuulda seda staarivabriku diiva käest, kelleks Anu Saagim meelelahutusportaali Elu24 peatoimetajana vaieldamatult on, meeldigu see kellelegi või mitte,» seletab Monika Kuzmina.

«Anu on meediamaastikul unikaalne nähtus, kui nii võib diiva kohta öelda. Ta pole ainult ajakirjanik või meelelahutuskanali eestvedaja ja peatoimetaja, ta on ise üks Eesti meelelahutusmaailma esistaar. Seega olid tema õpetused ja hoiatussõnad nooretele veelgi kasulikumad. Jäin koolitusel kuulduga rahule ning loodan, et noored panid Anu räägitu tõsiselt kõrva taha. Kui olulisemaid punkte jälgida, võib elus nii mõnigi neist mõned suuremad eksimused ära hoida.»

Foto: Risto Stukert

Meediaagentuuri juhile jäi silma ka see, milline hiiglaslik järjekord Anu Saagimilt autogrammi saamiseks ja temaga pildistada soovijatest tekkis.

Anu tuntuse kohta, mis mõnikord saab ka kriitika osaliseks, arvab Monika: «Ei ole head ilma halvata — kes tahab staariks saada, sel tuleb sellega arvestada. Kõigile ei saa meeldida, kõigile ei hakkagi kunagi meeldima, aga kindlasti meeldid sa staarina rohkematele inimestele, kui kodus üks passides ja teisi kirudes.»

Copy
Tagasi üles