Vananemist kartnud medõde valis eutanaasia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hea tervise juures pensionile jäänud endine medõde valis lõpuni elamise asemel eutanaasia, kuna ta kartis vananemist ja teistele hooldada jäämist.

75-aastane Gill Pharaoh valis oma elu lõpetamise Šveitsi eutanaasiakliinikus, kuna enda sõnul ta ei tahtnud muutuda nõrgaks vanaks naiseks, edastab Daily Mail.

Kaks eakatehoolduse käsiraamatut kirjutanud ja vanuritehooldajana töötanud inglanna oli täiesti terve.

Naise sõnul nägi ta oma töös piisavalt, mis juhtub väga eakatega.

Kahe lapse ema sõnas Šveitsis Baselis pressikonverentsil enne lahkumist, et liiga vanaks elamine ei tasu end ära ja vanana elamine on piinarikas.

«Olen medtöötajana tegelenud vanade inimestega. Kinnitasin endale üsna noorena, et ma ei taha saada väga vanaks, sest minu jaoks ei ole vanaduses mitte midagi head,» lausus Pharaoh ajakirjanikele.

Medõe perele ei olnud tema otsus kerge, kuid lõpuks hakkasid nad teda toetama.

Pharaoh kirjutas kaks kuud enne surma artikli, milles ta arutab eutanaasia kasulikkuse üle. Ta selgitab selles, et ta ei taha jääda oma laste ega ka kellegi teise hooldada kui ta enda eest enam hoolt kanda ei suuda.

«Liiga vanaks elamine on kurb ja sünge. Neid vanureid hoitakse elus ning abistatakse, kuid see ei ole enam elu, vaid vegeteerimine,» lisas inglanna.

Pharaoh elas koos elukaaslase, firmajuht John Southalliga koos 25 aastat. Neil on Loode-Londonis 1,7 miljonit naela maksev viie magamistoaga maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles