Juba homme kõlavad Electric Light Orchestra hitid Tallinnas Nordea Kontserdimajas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert and The Two Dragons Nordea kontserdimajas
Ewert and The Two Dragons Nordea kontserdimajas Foto: Jelena Rudi

4. augustil esineb Tallinnas Nordea Kontserdimajas ansambel Orchestra, mis koosneb Electric Light Orchestra ja ELO Part II liikmetest ning esitamisele tulevad kõik ELO aegumatud hitid. 

Electric Light Orchestral oli aastail 1970-1980 vapustavad 44 Top40 hitti. Tänu Orchestrale (koos endiste ELO liikmetega) jätkab ELO muusika võidukäiku üle kogu maailma ka tänasel päeval.

Orchestra, ülimalt andekas grupp, milles löövad kaasa võtmefiguurid ansamblist ELO, toob kuulajaini armastatud lugusid. Konsterdil saab kuulda aegumatuid ja armastatud hitte nagu «Evil Woman», «Mr. Blue Sky», «Do Ya», «Sweet Talkin' Woman», «Strange Magic», «Telephone Line», «Showdown», «Don't Bring Me Down» ja paljud teised.

Orchestra on hüpnotiseerinud rahvamasse ja tutvustanud uuele generatsioonile ELO maagilist muusikat rohkem kui 50 riigis ning kõikidel kontingentidel. «Meie kontsertidel käib enamikus loomulikult publik kes on meieaelised,» lausus bassimängija Glen Burtnik. «Kuid mind üllatab järjest rohkem ja rohkem kui palju noori inimesi võib näha publiku hulgas. Ning nad teavad lugude sõnu!»

Kõik kuus Orchestra liiget on olnud tähtsal kohal ELO arengus ja 1990. aastate alguses ka ELO Part II arengus. Bändi «keelpilliosakonna» moodustavad Mik Kaminski viiulil ja Lou Clark klahvpillidel. Mõlemad liitusid ELOga 1970. aastate alguses ja üllatavalt suudavad nad siiani hoida elus ELO signatuuriks olevat «string» kõla.

Klahvpillimängija Eric Troyer ja kitarrist Parthenon Huxley liitusid ansambliga ELO Part II vastavalt aastatel 1988 ja 1998 ning nemad koos bassimängija Glen Burtnikuga jagavad ka bändi vokaalipartiisid. Tihtipeale on nende kolme koostöös sündinud vokaalipartiid kahtlustatud tehnikaga ilustamises ja kõikvõimalike abivahendite kasutamises, kuid siiski on kogu vokaalipartii kontsertidel otse.

Kui ELO asutajaliige Ben Bevan otsustas mängimise katki jätta leiti kiirelt noor talent Gordon Townsend, kes annab ajatule ELO muusikale veidi uue lähenemisnurga. Kuuekesi koos annab Orchestra kontsertidel ainulaadse klassikalise rocki vaatemängu, kus kõlab eranditult elav muusika.

Piletid Orchestra kontserdile hinnaga alates 39 EUR on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles