Galerii: Mart Sanderi skandaalse raamatu "Litsid" esitlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirjanik Mart Sander tutvustas 1. augusti õhtul rahvale oma uut raamatut "Litsid", mille pealkiri on kirjaniku enda hinnangul skandaalsem kui sisu.

Foto: Viktor Burkivski

"Peale pealkirja ei ole seal kindlasti midagi skandaalset," kinnitas Sander Apollos toimunud raamatuesitlusel.

Mart Sander: Raamat "Litsid" ei räägi niivõrd naistest, kes töötavad bordellis, vaid kahest diktaatorist- Hitlerist ja Stalinist, kes tegid Euroopa väikeriikidest litse iseendale. Juurdlen raamatus teemal, kuidas inimesed sunniti lõputule vaimsele prostitutsioonile, mis kestis tegelikult mitu inimpõlve ja see on palju hullem litsindus kui see, mis toimub bordellis.

Foto: Viktor Burkivski

Raamatus pole ainult naised, vaid väiksed poliitilised nööritõmbajad, kes üritavad iga tuulega seilata kaljude vahelt läbi, puhugu nõukogude või saksa tuul.

Mart Sander: Sellistest antikangelastest on tegelikult see raamat, mis ei tähenda, et nad ei oleks sümpaatsed, nad mulle meeldivad. Paljude inimeste jaoks on kuiva ajalugu igav lugeda. Võib-olla on ka inimesi nagu ka mina, kellele on kangelaste lugusid ka natukene igav lugeda. Need algavad ja lõppevad reeglina ühtemoodi. Tavaline inimene antikangelastega paremini samastuda.

Foto: Viktor Burkivski

Raamat põhineb Sanderi sõnul tõestisündinud lugudel.

Vaata pildigaleriid raamatuesitluselt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles