Ugalasse lendab Katuse-Karlsson

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikevend ja Karlsson leiavad sobiva hetke tembutamiseks just siis, kui Bettanil (Klaudia Tiitsmaa) on külas peika Pelle (Artur Linnus). (Hetk lavastuse proovist).
Väikevend ja Karlsson leiavad sobiva hetke tembutamiseks just siis, kui Bettanil (Klaudia Tiitsmaa) on külas peika Pelle (Artur Linnus). (Hetk lavastuse proovist). Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Neljapäeval, 21.oktoobril on Ugalas Astrid Lindgreni „Karlsson katuselt“ esietendus. Laval hakkab toimuma mäng ja mängivad kõik, juba ainuüksi selleks, et Karlsson ei saaks öelda: „Mina ei mängi!“

Mängu tõmmatakse kogu perekond Svantesson, ebamäärases eas karm daam Hildur Sokk ja Stockholmi jultunud varganäod Fille ja Rulle.

Ugala lavastuses mängitakse päriselt. Lapsi mängivad lapsed - suve algul aset leidnud konkursil valiti 23-st kandidaadist välja Väikevenna ja tema klassikaaslaste osatäitjad. Väikevenda kehastavad Haldi Välimäe ja Richard Särk. Teistes rollides on Sander Pettai , Erki Laanemäe, Liisa-Maria Komissarov ja Grete Rahnel.

Väikevenna vanemat venda ja õde ning õe peigmeest mängivad Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased Kristian Põldma, Klaudia Tiitsmaa ja Artur Linnus.

Karlssoni rollis on loomulikult parajalt paks mees oma parimais aastais nagu kord ette näeb - Alo Kurvits.

Täiskasvanuid mängivad Ugala näitlejad Janek Vadi, Carita Vaikjärv, Aarne Soro, Tanel Ingi ja Andres Tabun.

Astrid Lindgreni tuntud lasteraamatu on dramatiseerinud rootsi näitleja, lavastaja ja dramaturg Mats Huddén ja lavastanud Kalju Komissarov. Kunstnik on Krista Tool ja liikumise seadis Mall Noormets. Lavastuse on muusikaliselt kujundanud Peeter Konovalov. Seaded tegi ja mängis sisse muusik Tiit Kikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles