Norra paar elas aasta tõelist nomaadide elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Norra
Põhja-Norra Foto: SCANPIX

Norra noored elasid üks aasta nagu tõelised nomaadid oma riigi ja Rootsi põhjaosas, magades telkides ja hüttides ning pidades jahti, kalastades ja seeni-marju korjates, et süüa saada.

26-aastased Elise Theoline  and Andreas Skagøy alustasid seiklust möödunud aasta augustis kodulinnast Tromsøst, müües enne seda maha oma korteri, loobudes töökohtadest ning katkestades õpingud, edastab The Local.

«See on olnud suurepärane kogemus. Arvan, et talvises metsas elamine on tõeliselt huvitav, enda ehitatud varjualune ja lõke, et sooja saada. Kõik need kuuluvad sellise elu juurde,» teatas Skagøy.

Norras jahtisid nad liha saamiseks metsikus looduses elavaid põhjapõtru. Edasi viis nende tee Põhja-Rootsi aladele, kus jahiti linde.

Talvel oldi Norra mägedes ning suvel sõideti kajakkidega.

Nad kogesid peaaegu kõike, mida polaaralal pakkuda on: suusatamist, jääaugus kalastamist kui peakohal vilkusid virmalised ja kajakiga sõitmine Lofoodide saarestiku vetes ideaalselt tuulevaiksel suvepäeval.

Kuid oli ka karme katsumusi, kuna Skagøy jalg sai vigastada ja ta vajas meditsiiniabi, oli aegu, mil neil ei olnud piisavalt süüa ning vahel nad külmetasid.

«Looduses elamine näitas ära, kes me tegelikult oleme. Saime karmides tingimustes elades aina lähedasemaks. Kui oled viis päeva järjest lumetormi tõttu telgis, siis ei saa asju käest lasta. Õppisime, et igast tühjast-tähjast ei maksa vastuollu minna ja probleem tuleb lahendada kohe. Õppisime karmis looduses olema kannatlikud,» lisas norrakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles