FOTOD! Fännitar saadab ja tutvustab C-Jami

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnlanna Tiiu Rinaldo sattus saate "Suvereporter" rõdustuudio publiku hulka päeval, mil seal esinesid C-Jami tšellistid, ta sai terrassilt kaasa ilusad pildid, toreda elamuse ja tutvuse muusikutega ning on sellest ajast jõudumööda saatnud bändi nende päikeseloojangukontsertidel. Esinemistelt saadud muljeid ja fotosid jagab ta Facebookis sõprade, tuttavate ja kõigi C-Jami austajatega.

Foto: MediaMarketing

"Vahel teen oma piltide juurde reportaaži, jutustan oma seinal edasi, mida head ma nägin. Olen tänavapildistaja ja minu sõbrad, kus nad ka ei viibiks, käivad ikka ja jälle meelsasti virtuaalselt sama tee läbi. See on meeldiv, kui saan anda pisikese ülevaate, ja veidi tagasisidet oma FB-sõpradelt," jutustab piltnik. "Kuigi mu moto on kulgeda ja kajastada pildis midagi hingele, avaldan vahel ka omi mõtteid, kuid igaühele jääb siiski ka oma arvamus."

Foto: MediaMarketing

Tiiu pildistab kontserdi ajal oma nuhvliga, nagu ta oma töövahendit nimetab, või teeb ühest kindlast loost video, et anda oma seinal nendele inimestele, kes ei saa minna või alles lähevad kontserdile, väikse loomingulise vihje, kuhu võiks sammud seada.

Ilm soosib päikeseloojangukontserte

"Suvereporterist" algas Tiiu sõprus Tartu Kontserdikorraldusega ja C-Jami fännamisega ilusatel suveõhtutel. Esimene esinemine, kuhu teda kutsuti, oli Botaanikaaia kontsert. Vihma kallas sellelgi päeval, kuid sadu jäi enne kontserti järele ja siis tekkis metsaserval omapärane päikeseloojangu mäng.

"Seda märkasin vist ainult mina ja ma tõmbasin kohe paralleele C-Jami tuuri pealkirjaga. Ja oh imet, ka nende esinemistelk oli oranž justkui üks õhtupäike, millel mängisid kenasti tšellistide varjud. Rahvast tuli kohale murdu ehk vihm ei seganud kedagi ja see oli tore. Tšellokvartett andis Botaanikaaias ilusa kontserdi ja boonuseks kontserdikülastajale oli esinemispaik, kus sai nautida loodust ja ilu," kirjeldab Tiiu Rinaldo.

Kuumaks kütsid tšellistid tema hinnangul ka Padise kloostri ja enne kontserti loojus päike sealgi kaunilt. Paljud Tiiu tuttavad olid esinemist kuulanud ka eelmisel päeval Vihulas ja polnud sellest küllalt saanud. Padise publik oli fännitari jutu järgi eriti kuum ja tšelloaldis, aplodeeriti püsti seistes, telliti lisapalu ja publiku rahuolu oli ilmselge. Facebookis kostus ka vaid kiidusõnu.

Foto: MediaMarketing

Tšellistid on südamemurdjad

Muusikud on Tiiu südame võitnud maailma tuntumate esinejate aranžeeringutega tšellovõtmes: lugusid on ABBA, Status Quo, Queeni, Robbie Williamsi ja paljude teiste kuulsuste repertuaarist.

"Äratundmisrõõmu on palju ja repertuaar üllatavalt mitmekesine, igale maitsele. Selline hea muusikalaks loob meeleolu terveks nädalaks," arvab fännitar. "Kontserdikorraldajatele minu elustiil koos pildistamisega sobib ja nii ma igal pool C-Jamiga kaasas käin. Repertuaar on neil vaheldusrikas ja valitud esinemispaigad Eesti kaunimad. Ja tore, et nad jõuavad igale poole, see on nende plussiks." C-Jam on võitnud publiku südamed ja see on austaja arvates kõige tähtsam.

Foto: MediaMarketing

Tiiu kirjeldab oma elamusi ja publikut nii: "Kuulaja jaoks on õnn see heli, mille loovad muusikud. Ega tšelloesituses muusikat iga päev kuulegi. Ehe muusika on aga palsam hingele. Rahvas on kontserditel eriline, esmalt jalutatakse vaikselt ringi ja siis otsitakse istumiskohad — kes eelistab istuda esireas, et ükski poognaliigutus ei jääks tabamata, kes eelistab istuda keskele või hoopis tahapoole, et võimsa tsellomuusika helisid viimases reas kinnisilmi kuulata. Kuulmine ja nägemine, tajumine ja muusikast arusaam on erinev, sellest sõltubki koha valik."

Millega suudavad tšellistid publikut lummata? "Ennekõike on nad on virtuoosid ja naudivad seda, mida teevad, neil on hea vaist, mida esitada, värske ja hea muusikaline maitse," arvab neliku suur austaja Tiiu Rinaldo.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles