Ester Jörberg: peaks ka vist mustaks minema, siis saaks 1000 eurot kätte!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar ja Ester Jörberg oma maja ees, mida ei saa lõunamaale kaasa võtta.
Üllar ja Ester Jörberg oma maja ees, mida ei saa lõunamaale kaasa võtta. Foto: Siim Kumpas

Šõumees Üllar Jörberg on juba 74-aastane, kuid sellest hoolimata võtab ta kaks korda nädalas rattad alla, et esinema sõita, sest ilma selle lisarahata perekond Jörbergid ära ei elaks

Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Üllari kaasa Ester: Me raudselt ei elaks ilma Üllari esinemisrahadeta ära. Pension on meil mõlemal alla 300 euro ning sellega me absoluutselt ära ei ela. See on võimatu! Noh, peaks ka vist mustaks minema, siis saaks ka 1000 eurot kätte. Kui tuhat saaks kätte, siis võiks juba elada vanainimese ehk pensionäri elu. Aga sel juhul peab ka juba endal kodu olemas olema. Siis saaks kuidagi läbi. Aga 600 eurot kahe peale, see ei tule kõne allagi!

Üllari igapäevane elu möödub koos kaasa Esteriga, kes kindlakäeliselt mehe tegemisi juhib

Ester: Me ei ole üllariga võitluses, kelle sõna maksab, aga ütleme nii, et minu sõna jääb lõpptulemuseks ikkagi peale, sest mina saan oma versiooni põhjendada, aga Üllar on ikkagi meesterahvas... No ja minu sõna jääb ikka peale. Aga no ega ma ikka nii väga ka ei kamanda, eks me ikka koos otsustame.

Üllar: Ilma Estrita ma ei oleks ma see, kes ma praegu olen. Eks Ester on mind ikka arendanud ka. Ilma naiseta on ka elu mis ta on... Ei, ega mina ei nurise midagi. Hea, et ikka naise sain. E

Ester: Ega Üllar pole mingi viriseja. Kõik need toidud mis ma talle teen, ta on rahul. No selliseid saialaadseid asju me ei söö, see on ju puhas põhk! Suvel sööme kergemalt, talvel liha ka. Tegelikult, ega ei viitsi selle toiduga pikalt jantida.

Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuidas aga perekond Jörberg end maailma eluga kursis hoiab?

Kui jutt läheb pagulaste peale, lähevad Üllari silmad põlema.

Üllar: Ei, neid küll vaja ei ole! Ega maalmas ei jõua kõiki ka aidata. Ma saan aru, et neil on raske, aga minul on ka kunagi raske olnud ja minu emal oli raske ja... Kellel siin nii väga hea oli? Ise tuleb omal maal oma elu välja teenida. Neilpagulasteltuleks omal maal midagi lihtsat välja mõelda. Midagi sellist, milles neil nupp nokib. Ma ei usu, et nad ei oska midagi teha. Ja ega igas kohas ka sõda ei ole.

Loodame ka meie, et Üllari tervis veel pikalt vastu peab, sest nii värvikat kuju nagu tema on Eestist teist, väga raske leida. Muuseas, isegi karnevalipoes pidid müügilolema Jörbergi parukas ja vuntsid.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles