Selle suve kõige eksklusiivsema kontsertsarja raames salvestatakse Laura ja Joel Remmeli Jaapanis ilmuv kontsertalbum.

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Remmel ja Laura Remmel
Joel Remmel ja Laura Remmel Foto: promo

Reedel Vihula mõisa restoranis La Boheme saab alguse selle suve kõige eksklusiivsem kontsertsari “No Moon At All”, mille  raames salvestatakse Jaapanis ilmuv samanimeline kontsertalbum.

Kontserdid toimuvad lisaks Vihula mõisale veel Pärnu Hedon Spa resoranis Raimond, Mooste mõisas, Pädaste mõisas, Haapsalu Kuursaalis ja Jõhvi kontserdimajas.

7. augustil Pädaste mõisas toimuva kontsert-õhtusöögi piletid maksavad 90 eurot. Info siin.

Teistes kontserpaikades on siiski saadaval ka 15 eurosed piletid, kuid kohtade arv on piiratud.

Laura & Joel Remmeli uus album sünnib läbi jazzikontserdisarja.

Sel suvel toimuvad Eestimaa mõisates laulja Laura Remmeli ja pianist Joel Remmeli albumi „No Moon At All“ salvestuskontserdid, mille kandvaks ideeks on poole sajandi vanuse jazzmuusika esitamine praeguse hetke võtmes. „Meie pulbitsev energia koos ajatu jazziklassikaga saab olema kindlasti põnev,“ lubab Laura.

Kuna jazzmuusikas on üheks kandvaks alustalaks improvisatsioon, siis otsustati sügisel nii Eestis kui ka Jaapanis ilmuv album salvestada kontsertide raames ehk live'is.

''Publiku olemasolu annab nii erakordselt palju energiat ja inspiratsiooni juurde, et ei taha kuidagi seda materjali minna salvestama  stuudiosse,'' nendib Joel.

Kontserdid leiavad aset Eesti mõisates ja kaunites paikades, kus on hea akustika ning inspireeriv atmosfäär. Teine ja veelgi olulisem faktor on kvaliteetse/töökorras klaveri olemasolu. Vokaali ja klaveri duo puhul on oluline, et ka klaver annaks edasi suure diapasooni värve ja tämbreid.

Kuna tegemist on jazzistandardite albumiga, pärinevad lood eelmise sajandi keskpaigast erinevate laulukirjutajate sulest. Kuid loomulikult on lugudele tehtud arranžeeringud, mis on artistidele omased ning põnevad. Kaks lugu, mis kontsertidel kindlasti kõlavad, on Joni Mitchelli „Woodstock“ ning standard „My Foolish Heart“.

“Me mõlemad tunneme veidrat nostalgiat tolle ajastu suhtes, mis pole üldsegi õigustatud. Meid polnud ju siis veel olemaski!” imestavad muusikud.

„No Moon At All“ kontsertide ajakava:

R 31.07 Vihula mõis  16:00

L 01.08 Hedon Spa, Pärnu  21:00 restoran Raimond

P 02.08 Mooste Mõis  17:00

R 7.08  Pädaste mõis 19:00

P 9.08  Haapsalu Kuursaal 17.00

P 16.08 Jõhvi Kontserdimaja 17:00

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles