Henrik Kalmet: suvel on võimalik puhata ja toredaid elamusi saada ka ilma alkoholi tarbimata

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Henrik Kalmet tegi Pärnus toimuva Parasummeri ajal oma elu esimese langevarjuhüppe.
Näitleja Henrik Kalmet tegi Pärnus toimuva Parasummeri ajal oma elu esimese langevarjuhüppe. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa taevas tegutseb praegu Baltimaade suurim langevarjurite laager – Parasummer 2015.

Tegemist on Baltimaade suurima langevarjurite laagriga, millest võtavad osa 12 riigi ligi 150 langevarjusportlast. Spetsialistid panevad end proovile mitmes stiilis - kõhtlendamises, tiibkostüümiga lendamises ning kupliakrobaatikas. Hüpped toimuvad vastavalt stiilile kahetuhande või neljatuhande meetri kõrguses.

Peakorraldaja: Eva Lõvi: Parasummer on Eesti suurim langevarjuhüppe laager,kestab nädal aega, toimub juba 16. korda ja see on mõeldud eelkõige kogenud langevarjuritele, et nad saaksid arendada oma oskusi maailmatasemel treenerite käe all.

Teine suunitlus on pakkuda tavalistele inimestele, kes ei ole kunagi vabalangemist proovinud, tandemhüppe võimalust Pärnus. Seda on võimalik teha kuni 1. augustini Pärnu lennuväljal.

Oma elu esimese hüppe tegi ka näitleja Hendrik Kalmet

Ta tegi seda kõike sellepärast, et suvel on võimalik puhata, meelt lahutada ja toredaid elamusi saada ka ilma alkoholi tarbimata.

Kalmeti hüüdlause on: "Pöördesse ilma kärakata!"

Seda diviisi toetavad ka langevarjurid. Nende reeglid ja põhimõtted ei luba ühendada langevarjuhüppeid ühegi joobeastmega.

Henrik Kalmet: Kõige jõhkram moment on see, kui lennuki uks lahti tehakse. Aga ega sa ka seda vabalangemist hästi ette ei kujuta.

Teised küsisid lennukis ka, et kas kardad ikka. Muidugi kardan, sest muidu pole sellel kõigel mõtet. Mis siin ikka tuimalt lennukist välja hüpata.

Parasummer kestab veel 1. augustini!

Vaata videot!


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles