Hispaania linnas anti koertele ja kassidele inimestega võrdsed õigused

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias Pampalonas härjavõitlust tribüünilt vaataval koeral on juba praegu suuremad privileegid kui härgadel. Varsti võivad need olla inimestega võrdsed nagu Trigueros del Valle´s.
Hispaanias Pampalonas härjavõitlust tribüünilt vaataval koeral on juba praegu suuremad privileegid kui härgadel. Varsti võivad need olla inimestega võrdsed nagu Trigueros del Valle´s. Foto: MIGUEL RIOPA/AFP

Väikeses Hispaania linnas Trigueros del Valle kehtestati esimesena maailmas koertele ja kassidele inimestega võrdsed õigused.

300 elanikuga linnavõimud hääletasid anonüümselt koertele ja kassidele kui „mitte inimestest residentidele“, kuid võrdväärselt naistele ja meestele antud õiguste eest, vahendab huffingtonpost.co.uk.

Linnapea Pedro Pérez Espinosa kommenteeris linnavõimude otsust sellega, et koerad ja kassid on elanud meie keskel üle 1000 aasta ning linnapea peab esindama mitte ainult inimestest residente, vaid peab olemas olema ka teiste residentide jaoks.

Renedo deklaratsioon koosneb 13 artiklist, sealhulgas sätetest, et "kõik residendid on sündinud võrdsetena ning neil on ühesugused õigused olemasolule" ja "residendil, kas inimesel või mitte-inimesel, on õigus sellele, et teda austatakse".

Trigueros del Valle uus õigusakt ei käsitle siiski veel olukorda, mida teha siis, kui armastatud koer või kass pannakse magama kaastundest. 

Hispaania väikelinna võimude poolt koertele ja kassidele õiguste andmist tervitavad paljud maailma loomaõiguste eest võitlejate organisatsioonid. Näitek Suurbritannia PETA direktor Mimi Bekhechi ütles: "Trigueros del Valle õigusakt on olulise märgiga verstapost ning näitab, et ajad on muutmas inimeste arusaama sellest, et loomad on kes, mitte mis“.

Loomakaitsjad loodavad, et Hispaania väikelinna julge samm võib viia lõpuks verise spordiala - härjavõitluste täieliku keelustamiseni ka Madridi ja Sevilla piirkondades. Trigueros del Valles on härjavõitlused keelatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles