Berliini restoran pakub Kreeka kriisi menüüd

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal Berliinis asuva Kreeka restorani omanik tõi oma kodumaa kriisi klientideni, pakkudes menüüd mis kajastab Kreeka finantskriisi.

Kas keegi eelistab Varoufakise praadi või hoopis Grexiti ühepajatoitu? Kuidas oleks magustoiduga a la Angela Merkel?, edastab The Local.

Yanis Varoufakis on Kreeka endine rahandusminister, Grexit aga tähendab Kreeka väljaastumist eurotsoonist.

Saksamaa kantsler Angela Merkel on kreeklasi vihastanud sellega, et peab Kreekat «laisaks kassiks», kes ei taha ise pingutada.

Berliini restorani Z omanik Georgios Chrissidi on sündinud Kreekas, kuid viimased 24 aastat elanud Saksamaal.

Ta restoran, mis asub Berliini Kreuzbergi piirkonnas, pakub igapäevaselt Vahemere menüüd, kuid seal saab korraldada ka pidusid ja pulmi.

Restoraniomaniku sõnul sai ta Kreeka kriisi menüü idee kaks nädalat tagasi ning pani selle kokku täiesti uutest varasemas menüüs mitte olevatest roogadest.

«Tahtsin katsetada, kuidas kliendid reageerivad. Kartsin, et suhtumine on negatiivne, kuid minu üllatuseks võeti see hästi vastu. Inimesed peavad seda heaks huumoriks ja tavaliselt naeravad,» lausus Chrissidi.

Eelroogadena saab tellida näiteks Tsiprase (Kreeka peaminister Alexis Tsipras) lemmikut ja IMFi kalamarja ning pearoogadeks on Schäublexiti roog ja Troikaminator III.

Omaniku enda lemmik on Schäublexiti lambaliharoog, mis sai nime Saksa finantsministri Wolfgang Schäuble järgi, kuna talle ei meeldi selle ministri Kreekasse suhtumine ja läbirääkimistaktika.

«Kreekas tuleb tihtipeal ette, et tahad sõita randa, kuid teel on lambakari ees. Schäuble on ka blokeerija,» selgitas Chrissidi.

Restoraniomaniku sõnul pakub ta Kreeka kriisi menüüd esmalt kuni augusti keskpaigani ja siis vaatab, mis saab edasi, sõltuvalt kuidas Kreekas olukord areneb või muutub.

Berliinis on Kreeka kriisi menüü väga populaarseks saanud ning sellest räägib nii meedia kui sotsiaalmeedia.

Chrissidi arvates muudaks Kreeka eurotsoonist lahkumine ehk Grexit riigis olukorra halvemaks.

«Tegelikult ei ole see eurost tingitud probleem, Kreeka oleks samas olukorras ka drahmiga. Kreeka saab jalule siis, kui võim ja rahvas lähenevad,» arvas kreeklane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles