Tallinna külastab Woodstocki festivalil esinenud maailmakuulus hipilegend Fantuzzi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fantuzzi
Fantuzzi Foto: fantuzzimusic.com

Puerto Ricolt pärit jutuvestja ja maailmaklassi muusik Fantuzzi on rännanud mööda maailma üle neljakümne viie aasta ja esinenud igal kontinendil sadadel mainekatel festivalidel nagu Bali Spirit, Woodford Folk ja Woodstock.

«Rändumuusikud nagu mina, me keskendume oma eesmärgile: ise lõputult areneda ja avastada ning samal ajal jagada ja inspireerida teisi elama oma unistust,» ütles Fantuzzi. 

Fantuzzi artisti tee algas juba 12. aastaselt näitlejana ja ta on kaasa teinud tosinates filmides ja näidendites. Ta on esinenud koos selliste staaridega nagu Bob Dylan, Paul Simon, Richie Havens, rännanud koos bändiga Grateful Dead ja musitseerinud isegi koos Bob Marley emaga. 

Tema laul «Lost and Found» sai 79 aastal aasta parima laulu auhinna Los Angelese sümpoosionil.

Fantuzzi veetis 1970. aastatel palju aega ka lääne psühhedeelse kultuuri suurtegijate Timothy Leary ja Ram Dasiga, ta käinud neljal Kumbh Mela festivail Indias, üle kümne korra Burning Manil ja kolmekümne üheksal Rainbow kogunemisel ja teab sadu ekstreemseid lugusid 1960. aastate hipirevolutsioonist, mis teeb temast omamoodi altrnatiivse psühhedeelse ajaloolase ja jutuvestja, keda fännavad sajad tuhanded inimesed üle maailma.

Tänaseks elab müstiline energiast pakatav vanahärra Hawail oma kätega puu otsa ehitatud majas ja esineb ikka igal aastal kümnetel festivalidel üle maailma.

Fantuzzi erakordsed rõõmust ja eufooriast pakatavad esinemised sisaldavad preformance´i elemente, uskumatuid lugusid tema rännuteedelt ja afro-funk&latino muusikat. 

Fantuzzi külastab augusti alguses Leedus toimuvat Euroopa Rainbow kogunemist, kuhu on oodata kuni kaks tuhat inimest ja meie suureks õnneks jõuab ta augustis ka eestlasi inspireerima.

«Esinemistel pajatan ma oma seiklustest ja kogemustest, mis võivad tunduda muinasjutulised. Et seda seiklusterohket muinasjuttu elama hakata, peab igaüks astuma oma südame teele, mis on väljaspool rutiini ja mugavustsooni ning täis nii väljakutseid, kui uskumatuid seiklusi,» selgitas muusik.

Fantuzzi esineb Viru Folgi festivalil 7. augustil ja annab täispika kontserdi koos eesti muusikutega 10. augustil 19.00 Tallinnas Katariina Kirikus.

Piletid on saadaval Piletilevist ja elustiili poest Namaste (Pärnu mnt4)

fantuzzimusic.com

Fantuzzi kontsert Facebookis: 

facebook.com/events/903230226386098/ 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles