Eesti pereisa otsustas ette võtta narkoveo Euroopast Eestisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin
Kokaiin Foto: Corbis / Scanpix

Rahahäda sunnib eestlasi meeleheitlikele tegudele. Üks Eesti pereisa otsustas ette võtta narkoveo Euroopast Eestisse, kuid jäi Saksa ametivõimudele vahele.

30. märts Saksamaal Hannoweri lähistel. Saksa tolliametnikele hakkab silma Eesti numbrimärkidega auto, mida otsustatakse kontrollida. Juhi käitumine paistab kahtlasena ja õige varsti leitaksegi auto kapoti alt hulk keelatud kraami. Kaks kilekotti ligi 1,8 kilogrammi marihuaanaga; 2,4 grammi heroiini ja 1,8 grammi kokaiini. Lisaks veel kolm hinnalist mobiiltelefoni ja 1650 eurot sularaha. Pereisa võetakse vahi alla. 

Narkootikume omanud eestlane tunnistas end süüdi. Mees selgitas, et oli rahahädas ja lubas, et läheb ise oma diilerist sõbra kauba järele. Selle eest lubati talle 600 eurot. Nii sõitiski ta Hollandisse, Arturi nimelise sõbra juurde, kus ta kauba peale laadis. Tagasiteel jäi ta aga tolliametnikele vahele.

Narkootikumide hulka peetakse märkimisväärseks, sest tänavamüügis saaks sellise koguse eest hinnanguliselt 17 000 eurot.

Kuid Saksamaa karistused on narkokuritegude eest suhteliselt leebed ja nii mõistiski kohus mehe sel nädalal narkootikumide omamise eest kaheks aastaks vangi. Karistus mõisteti talle tingimisi ja nüüd on mees juba tagasi Eestis.

Paljudel eestlastel aga nii lihtsalt ei lähe. Praeguseni istuvad näiteks Peruus trellide taga kaks eestlast, kes läksid samuti kerget raha teenima. Anneli Kolk ja Anne- Maarja Kross peeti kinni kuue kilo kokaiiniga ja nad kannavad kaheksa aasta ja kaheksa kuu pikkust vangistust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles