Tallinna Vabatahtlike päästeoperatsioon A. Le Coq Muhu Väina regatil

PIRET SALMISTU
, ESS Kalev Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste
Tallinna Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste Foto: Greta Tooming

Pühapäeva hilisõhtul, kui A. Le Coq 58. Muhu Väina regatil võistlevad jahid olid jõudnud  Pakri piirkonda, teatas jaht Tormilind, et pardal on inimene, kellel on väga halb enesetunne ja kes tuleks evakueerida maale. Regati korraldaja võttis ühendust Tallinna Vabatahtliku Merepäästega-Tallinn SARiga, kes teatas olukorrast Merevalvekeskusele.

Enne keskööd jõudis Tallinn SAR Kärdla poole teel olnud Tormilinnule järele ja tõi selle pardalt terviseprobleemiga neiu ning veel kaks inimest Tallinnasse. Olukorra tegi üsna ainulaadseks see, et inimesed võeti maha võistlevalt ja liikuvalt jahilt. Kõik läks kenasti, tegutseti professionaalselt ning hädasolijad toimetati Tallinnasse.

Tallinn SAR oli algselt läinud appi Suurupi all olnud jahile, millel oli mast maas. Kohapeale jõudes saadi info Tormilinnu kohta. Mastita jaht suutis väikse käiguga ise Tallinnasse sõita ja kuna selle pardal oli inimestega kõik korras, kiirustati appi Tormilinnule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles