Kel veel möödunud hooaja eesti filmid nägemata? Kiirusta kinno!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Kuidas ma Aafrikat päästsin»
Kaader filmist «Kuidas ma Aafrikat päästsin» Foto: kino.ee

Enne sügisel aktiivselt käivituvat filmihooaega on kinos Artis  26. juulini võimalik heita pilk möödunud hooaega, sest kordamisele tulevad kõik 2014. aasta septembrist 2015. aasta maini Eesti ekraanidele jõudnud täispikad mängufilmid ja enamik dokumentaalfilme, mis on valminud Eesti filmitootjate käe all.

Nädala jooksul jõuab igal õhtul kell 18.00 ja 19.30 vaatajate ette kokku 14 filmi, neist 6 mängu- ja 8 dokumentaalfilmi.

Tänasest, 22. juulist  kuni reedeni tulevad näitamisele Peeter Rebase dokumentaalfilm «Tashi Delek!», Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaare film «Kristus elab Siberis», Vladimir Loginovi «Sipelgapesa», Jaan Toomiku debüütmängufilm «Maastik mitme kuuga», Remek Meele dokfilm «Emajõe veemaailm», Klaus Häro «Vehkleja»,  Kullar Viimse dokfilm «Kuidas ma Aafrikat päästsin»,  Ilmar Raagi «Ma ei tule tagasi», Leena Kilpeläineni dokfilm «Sokurovi hääl» ning Andres ja Katrin Maimiku nooruslik suhtedraama «Kirsitubakas». 

Uhke filmisaagi eest tuleb tänulik olla Eestis tegutsevatele filmistuudiotele ja kohalikele kinematografistidele, kes hoolitsevad Eesti publiku ette jõudva filmivaliku mitmekesisuse eest. 

Keeleliselt on pakutavas programmis kuulda eesti, vene ja inglise keelt, ka subtiitrid on enamasti neis kolmes keeles.

Eesti filmide huvilistel on hea võimalus tutvust teha kino Artis kinoklubiga Artišokk, mille liikmed maksavad vähem juba esimesest piletist alates. Filmiprogrammi Eesti filme pääsevad nii uued kui ka vanad Artišoki liikmed vaatama soodsa klubihinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles