Pildid: Pime giid Julia Kabanova käis langevarjuhüppel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pime giid Julia Kabanova käis langevarjuhüppel
Pime giid Julia Kabanova käis langevarjuhüppel Foto: Kingitus.ee

Saatest „Piire ületades“ tuntud vaegnägija Julia Kabanova sooritas langevarjuhüppe.

Foto: Kingitus.ee

Koostöös Kingitus.ee ja Eesti Langevarjuklubiga õnnestus tunnustatud giidil, erapedagoogil ja massööril Julia Kabanoval teha teoks oma pikaaegne unistus: sooritada tandem-langevarjuhüpe.

Vabalangemine nelja kilomeetri kõrguselt sai teoks laupäeval, 18.07  Kuusiku lennuväljal, kogenud instruktori Tanel Viini juhtimisel.

,,Alguses oli hirm, aga juba lennukis olles see kadus. Ma olen selline inimene, kes ekstreemsetes olukordades lõpetab kartmise, sest sellele läheb liiga palju energiat. Siis ma hakkasin hoopis mõtlema selle peale, mida ma hüppel tegema pidin, mis asendid võtma jne,” kirjeldas vapper Julia oma ettevalmistust.

Ta kiitis väga oma instruktorit ja kinnitas, et tegemist oli väga vinge kogemusega. Alul oli hüpe olnud väga raske, sest vabalangemise kogemust Julial enne ei olnud. Kui langevari juba avanes, oli aga hõljumine tema sõnul väga chill.

Foto: Kingitus.ee

Ettevõtliku naise sõnul oli ta sellisest võimalusest juba mitu aastat unistanud, tema sõnul tahabki ta vaatamata oma puudele, elus võimalikult palju erinevaid asju läbi proovida.

Talle sobib liikumine ja aktiivne elustiil. Oma unistusest rääkis ta Kingitus.ee tiimile, kellega koostöös korraldab ta õhtusööke pilkases pimeduses: elamuslikke õhtusööke, mille jooksul saavad inimesed lisaks gurmeetoidule osa vaegnägijate maailmast. Kingitus.ee oli ideest vaimustuses ja koos hea partneri Eesti Langevarjuklubiga saigi elamus teoks.

Julia on laiemale üldsusele tuntud kui osaline saates „Piire ületades“, kus puuetega inimesed läbisid 350 km pikkuse rännaku mööda Eestit. Nägemisraskused olid Julial juba väiksena, kuid pea täielikult kadus ta nägemine glaukoomi tagajärjel 25-aastaselt.

Ta töötab massöörina ning abistab rehabilitastsioonikeskuses ja Põhja-Eesti Pimedate ühingus nägemispuuetega inimesi. Samuti viib aktiivne naine läbi Kingitus.ee korraldatavaid pimeõhtusööke Tallinnas ja Tartus. Tema peres kasvab kaks last. Julia on ettevõtlik ning julge, ning seetõttu võib ainult arvata, mis võiks olla tema järgmine põnev ettevõtmine.

Julia hüpe sai teoks Kingitus.ee ja Eesti Langevarjuklubi koostöös.

Teadmiseks kõigile, kes tahavad ka ise vingest hüppest osa saada, siis 25. juuli - 1. august saavad kõik huvilised hüppeid sooritada Parasummeri raames suvepealinnas Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles