Itaalia «kummitushotellis» ei ole ükski inimene ööbinud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Itaalias Sitsiilias asuva Grande San Calogero «kummitushotelli» ehitamine algas 61 aastat tagasi ning ehitamine on maksnud miljardeid.

Hotelli on ehitatud ja avatud mitu korda, kuid sellest hoolimata ei ole mitte ükski inimene seal ööbinud, edastab The Local.

Sciaccas asuvat San Calogero hotelli hakati rajama 1954. aastal ning viie korrusega hotellis on 300 numbrituba.

Ehitamine kestis 30 aastat ning kui majutusasutus valmis sai, ilmnes probleem.

Nimelt ei oldud  võimudega sõlmitud hotelliäri lepingut ning vaidlused selle ümber kestsid kümme aastat. Selle aja jooksul hakkas tühi hotell lagunema ning Sitsiilia võimud langetasid lõpuks otsuse seda renoveerida.

1993. aastal taheti hotell uuesti avada, kuid ka siis ei saadud seda teha, sest 40 aastat kestnud ehitamisel oli tehtud väga suur viga – hotelli kanalisatsiooni ei saanud kasutada, kuna see ei oldud ühendatud linna kanalisatsioonisüsteemi.  

Selle vea kõrvaldamine maksis väga suure summa ning ümberehitamise tõttu lükati avamist aina edasi.

Hotelli avamine toimus lõpuks 1998. aastal, kuid majutusasutus suleti kohe, sest kanalisatsiooniga oli ikka veel probleeme.

2000. aastal ostsid Grande San Calogero hotelli uued omanikud ning nad tahtsid kanalisatsiooni kaasajastada, kuid nad ei saanud seda teha, kuna puudus vajalik summa ja võimude luba. Jällegi jäi hotell tühjalt seisma.

Rohkem kui 60 aastat on pandud Grande San Calogero hotelli miljardeid Itaalia liire, kuid kui suur see summa tänapäevavääringus on, ei ole teada.

Senised hotellikülalised on olnud vaid linnud, mitte inimesed.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles