Prantsusmaal Troyes´s kerkis öisel ajal temperatuur 33 kraadini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuum ilm nõuab jahutamist
Kuum ilm nõuab jahutamist Foto: SCANPIX

Euroopa lääne ja lõunaosas on seni üsna kuumad ilmad, kuid möödunud reedel said Põhja-Prantsusmaal asuva Troyes`elanikud kogeda, kuidas temperatuur tõusis ühe tunniga tuntavalt.

Champangne´is asuvas 60 000 elanikuga linnas kerkis temperatuur möödunud reedel kesköö ja kella 1.00 vahelisel ajal 24 kraadilt 33 kraadile, edastab The Local.

Temperatuuritõus oli seega üheksa kraadi.

Meteoroloogiateenistuse teatel oli selle põhjustajaks haruldane atmosfäärifenomen ning temperatuuritõusuga kaasnes niiskuse kahanemine 55 protsendilt 22 protsendile.

Sellised ootamatud temperatuuritõusud suvel öisel ajal on Prantsusmaal peaaegu olematud, kuid neid esineb USA keskosa tasandikel.

Temperatuur tõuseb ajal, mil on tugevad tuuled, vähe niiskust ja äikesetormi oht.

Troyes`is oli enne temperatuuritõusu tuule kiirus 70 kilomeetrit tunnis ning õhtusel ajal oli temperatuur 35 kraadi ümber.

Prantsusmaal on juba mõnda aega olnud väga soojad ilmad ning temperatuurid on ulatunud üle 30 kraadi. Öisel ajal on temperatuurid langenud 25 kraadi juurde, kuid Troyes´juhtumi puhul on tegemist erandiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles