Elu24 Hollandis! Vaata, kuidas sünnivad maailmakuulsate artistide vinüülid

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jah, vinüülid on moes ja lähevad aina populaarsemaks! Sellest aina rohkem sai Elu24 aimu, külastades Hollandis asuvat maailma suurimat vinüülitehast Record Industry, mis on teiste maailmakuulsate staaride seas vinüülile pressinud Pink Floydi, Ed Sheeriani ja The Beatlesi muusikat. Uurisime lähemalt, kuidas kuulsad vinüülid valmivad ja kuidas vinüülitööstusel tänapäeval läheb!

Hollandis asuv vinüülitehas Record Industry on 33 pressiga üks maailma suurimaid automatiseeritud vinüüle tootev tehas.

Firma teeb ise kõik algusest lõpuni valmis. Klient pöördub Record Industry poole audio ja illustratsioonidega ning tehas hoolitseb selle eest, et valmiks lõpp-produkt.

Foto: Meisi Volt

Record Industry tähistab sel aastal 17.sünnipäeva, aga tehas ise loodi 60 aastat tagasi samas kohas, kus see asub praegu. Saime koguni kohtuda mehega, kes hoolitses Pink Floydi vinüüli "Wish You Were Here" vinüülile pressimise eest. See olevat ka tema enda sõnul ägedaim asi karjääri jooksul.

Foto: Meisi Volt

Vinüülide nõudluse kasvu näitab tehase aina suurem töökoormus ning kõiki töid ei saa saja töötajaga firma enam vastu võtta. Siiski on välja kujunenud omad kliendid, kes on eelisjärjekorras. Pressitakse kõiksugu muusikat, alustades väiksematest bändidest ja lõpetades suurfirmade tellimustega üle kogu maa.

Foto: Meisi Volt

Elu24 silmas tehases ringi liikudes vinüüle artistide muusikaga nagu Ed Sheeran ja Dolly Parton, lisaks oli valmimisel filmi "Fast and Furious 7" filmimuusika vinüül.

Vaata galeriist ja videost, kuidas valmib tehases vinüül!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles