Rahvusvahelist tuntust kogunud MiaMee andis välja uue singli «Bare and Blue»

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline jazzbänd MiaMee, solist
Elektrooniline jazzbänd MiaMee, solist Foto: Sigrid Viir

Tänavu Tallinn Music Weekil ja Jazzkaare festivalidel välismaiste muusikakriitikute ohtraid kiidusõnu pälvinud elektrooniline jazzbänd MiaMee üllitas loo «Bare and Blue». 

Kirjaniku Jan Kausi sulest tulnud sõnade ja grupeeringu solisti Liina Saare loodud muusika paneb hinge rändama ja viib mõtted vabaduse radadele. Lugu räägib lõputust edasiliikumisest, rahutust eluvaimust ja millegi suurema otsimisest – ühe ilusa hinge teekonnast. Vabadusehõngulist singlit saab elavas esituses kuulda juba sellel laupäeval Lätis Positivuse festivalil 18. juulil kell 13:15 Palladiumi (Tallinn Music Weeki) laval.

«Minu jaoks on see üks mõnus kulgemise lugu. Seda võiks kuulata valjusti ja lasta ennast muusikal kanda... Janiga oleme juba varem paaril korral kokku puutunud ja otsustasime katsetada, et milliste sõnadega tema kuuleks seda viisi. Väga põnev on koos töötasa inimestega erinevatelt elualadelt ja oma ideid niiviisi kokku sulandada,» kommenteerib Liina Saar loo sündimist.

Foto: Kaisa Keizars

MiaMee solisti magusa fassaadi taga peituvad tumedad vokaalfantaasiad, eesti parimad instrumentalistid ja võimsad elektroonilised biidid. MiaMee liikmed on juba ilma teinud muusikud, klahvpillidel laseb oma jõulisema poole käiku rahvusvaheliselt enim auhinnatud pianist Taavi Kerikmäe ning kitarridel leiame Mart Soo, kelle nimi jazzimaailmas samuti tutvustamist ei vaha. Bändi puhul tegemist tüüpilise publikulemmikuga, graatsiliselt üle meloodiate libisedes ja läbi võimsate müsteeriumide võrsudes, on MiaMeed kutsutud ka Eesti Emiliana Torriniks või Björkiks. Oma debüütalbumi «Some Other Me» andis MiaMee välja eelmise aasta kevadel ning esmast tuntust koguti Eesti Laulu finaali jõudes looga «Fearlful Heart».

Kuula värsket singlit «Bare and Blue»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles