Whoopi Goldberg lõpetas viimaks Bill Cosby kaitsmise. Loe, mis tema meelt muutis!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg Foto: SCANPIX

Näitleja ja telesaatejuht Whoopi Goldberg kaitses pikalt koomik Bill Cosbyt, keda kümned naised süüdistavad seksuaalvägivallas. Nüüd muutis Goldberg meelt.

77-aastat Cosbyt on seksuaalvägivallas süüdistanud 40 naist ning eelmisel nädalal jõudsid avalikkuse ette kohtudokumendid aastast 2005, mil Cosby tunnistas, et ostis uimastavaid ravimeid noorte naistega «seksimise» eesmärgil, kirjutab Us Weekly. Toona jõuti salastatud kokkuleppeni ja kohut ei toimunud. Cosby advokaadid on süüdistusi eitanud.

59-aastane Goldberg tunnistas nüüd, et ta ei teadnud, et vägistamisjuhtumitel on aegumistähtaeg - Goldberg uskus, et kui Cosby oleks süüdi, oleks ta juba vanglas. Paljud väidetavad vägistamised leidsid aga aset juba 1970. aastatel - ohvrid ei julgenud sellest varem rääkida, sest kartsid Cosby mõjuvõimu ja ähvardusi.

«Bill Cosby vastu on ilmselt nüüd kõige mõjusam avaliku arvamuse kohus,» ütles ABC saate «Chief Legal Affairs» ankur Dan Abrams näitlejannale.

«Tean nüüd, et nende naiste jaoks pole muud võimalust kui see, mida nad praegu teevad,» sõnas Goldberg. «Kui see asi antaks avaliku arvamuse kohtusse, peab ütlema, et kogu informatsioon viitab sellele, et ta on süüdi.»

Goldberg seletas: «Kui inimesed ei tea, et teda pole enam mingit võimalust vangi saata... Meil on siin sarivägistaja, kes on oma tegusid teinud 30 aastat. Pean tunnistama, et arvasin, et kui kogu olemasolev info oleks tõsi, peaks juba vangis olema. Kuid nüüd sain sinu käest teada, et see pole võimalik. Ja ma ei saa enam öelda: «Süütu kuni kohtumõistmiseni.» Ma ei saa seda enam öelda.»

Foto: Matt Rourke/AP
Väljavõte kohtudokumentidest. Foto: Scanpix
Väljavõte kohtudokumentidest. Foto: Scanpix Foto: Matt Rourke/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles