Svjata Vatra annab välja uue albumi «Vabadus Svoboda»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Vabaduse väljakul tähistatakse Maailmapäeva, mille fookuses on tänavu inimõigused ja inimväärne elu kogu maailmas. Esinejate seas oli ka ansambel Svjata Vatra.
Tallinnas Vabaduse väljakul tähistatakse Maailmapäeva, mille fookuses on tänavu inimõigused ja inimväärne elu kogu maailmas. Esinejate seas oli ka ansambel Svjata Vatra. Foto: Andres Haabu

Ansambel Svjata Vatra esitleb oma viiendat albumit «Vabadus Svoboda» 25. juulil Viljandi Pärimusmuusika Festivalil. Uus plaat koondab bändi parimad lood, mis panevad kuulajaid hindama vabadust, armastust ja elu. Külalisena on andnud oma panuse Lea Dali Leon, tehes kaasa 3 laulus.

Albumil «Vabadus Svoboda» on bänd teinud koostööd Anzori Barkalaja ja Andres Noormetsaga. Anzori Barkalaja kirjutatud originaaltekst on saanud värvika muusikalise lahenduse laulus «Pane mind põlema» ning Andres Noormets on eestindanud ukraina  rahvalaulu «Zillja Zelenen'ke». Plaadi esimene singel «Andesta. Armasta. Ela» anti välja märtsis Tallinn Music Weekiks.

Loetud arv plaadiümbriseid valmivad aga käsitsivalmistatud seemnepaberist, millest saab osakese mulda panna ning eesti ja ukraina värvides lilli imetleda. «Elusad» plaadiümbrised valmivad uue albumi kujundaja Nestor Ljutjuki käe all Tallinna paberikojas.

«Vabadus Svoboda» väljaandmiseks kogub bänd raha Hooandja platvormis. Kõige esimesena saavad albumi omanikeks Hooandja toetajad, siis Viljandi pärimusmuusika festivali ja Viru Folgi publik ning seejärel jõuavad plaadid poodi ja netiavarustesse müügile.  Albumit «Vabadus Svoboda» esitletakse augustis Ukrainas, sügisel Kanadas, Lätis, Leedus, Poolas, Ungaris ja Eestis.

Kuula lugu «Pane mind põlema» SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles