Pildid: Rootsi kroonprintsess Victoria saab täna 38-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi kroonprintsess Victoria tähistab täna on 38. sünnipäeva pereringis Ölandil Sollideni lossis.

Printsessi olid tervitamas nii kohalikud elanikud kui meedia esindajad, edastab mtv.fi.

Victoria elu ei ole printsessina olnud siiski nagu muinasjutus, vaid tal on nooremas eas olnud anoreksia ning tal diagnoositi ka vaegkirjutamine, kuid ta on lõpuks kõik need probleemid ületanud.

Rootsi kroonprintsess on täiskasvanud naisena õnnelik, sest ta on abielus oma armastatu, prints Danieliga ning neil on tütar, printsess Estelle.

Kroonprintsess on aastate jooksul õppinud, kuidas esindada oma perekonda ja riiki ning vajadusel on ta valmis asuma kuninganna rolli.

Victoria elus on olnud Bernadotte´ide suguvõsa päriliku vaegkirjutamise tõttu tõsiseid probleeme, kuid talle omase tahtejõuga ületas ta need.

Printsess ei tulnud nooremana toime rolliga olla avaliku elu tegelane ja see tekitas talle stressi. Tal tekkisid söömishäired. Victoria õppis mõnda aega Prantsusmaal Angers`i katoliku ülikoolis ja USAs Yale´i ülikoolis, et olla kodumaalt eemal, kus talle liiga palju tähelepanu pöörati.

Victoria elus toimus pöörekui ta oma õe, printsess Madeleine`i vahendusel tutvus 2002. aastal jõusaalideketi asutaja Daniel Westlingiga.

Printsessi ja ta kallima suhe pandi proovile, kuna Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ei suhtunud just hästi, et tulevasel kuningannal on suhe tavakodanikuga.

Ka Victoria ema, kuninganna Silvia, kes ise on pärit keskklassi perest, oli esmalt selle suhte vastu.

Victoria võitles oma õnne nimel ning lõpuks sai ta isalt 2009. aastal loa Daniel Westlingiga kihluda. Paar abiellus 2010. aasta suvel Stockholmis.

Victoria ja Danieli tütar Estelle sündis 23. veebruaril 2012.

Vikipedia: Rootsi kroonprintsess Victoria, kes kannab ka Västergötlandi hertsoginna tiitlit, sündis 14. juulil 1977. Ta täisnimi on Victoria Ingrid Alice Désirée.

Kui Victoria pärast oma isa, kuningas Carl XVI Gutsafit Rootsi troonile saab, siis on ta alles neljas valitsev kuninganna, mitte kuninganna-abikaasa, ning esimene alates 1720. aastast.

Enne teda on Rootsit kuningannana valitsenud Margaret I (troonil 1387 – 1412), Christina (1632 – 1654) ja Ulrika Eleonora (1718 – 1720).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles