Vanglast vabanenud Anna-Maria Galojan: ma ei jää riiki, mis on nii alaarenenud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enne kella 9 hommikul olid Harku vangla pääsla ette kogunenud Galojani inglasest mees Tristan Jervis, ema ja advokaat, kes ootasid 19. veebruaril Inglismaal Eestisse toodud ekspoliitiku vabanemist.

Harju maakohus mõistis 2011. aasta 5. mail Galojani süüdi omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning määras talle osaliselt reaalse vanglakaristuse. Kohus mõistis Galojanile liitkaristuseks ühe aasta ja kümne kuu pikkuse vangistuse, millest kohesele kandmisele kuulub viis kuud, ülejäänud aga tingimisi nelja-aastase katseajaga. Lisakaristusena ei tohi Galojan kolme aasta vältel kuuluda juriidiliste isikute juhtorganitesse. Eesti Euroopa Liikumise kasuks mõistis kohus Galojanilt välja 47 956 eurot.

Postimehe reporteri Helen Mihelsoni küsimuse peale, mida plaanib Galojan esimesena teha, vastas naine, et annab Eesti riigi kohtusse. Lisaks ütles Galojan, et ei jää riiki (Eestisse), mis on nii alaarenenud.

Vaata ka Postimehe videost Anna-Maria Galojani esimesi hetki vabaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles