Galerii: Vaata, mis toimus Endla suvelavastuse «Wether» esikal!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval (11.07) esietendus üle mitme aasta Endla teatri suvelavastus väljapool teatrimaja ja Pärnu linna. Sedakorda on etenduspaigaks valitud kaunis Kaelase mõisa park, Pärnust 40 km Tallinna suunas Libatse külje all. 

Publik saab näha romantilist armastuslugu «Werther». Lugu saab alguse sellest, kui pärast «Noore Wertheri kannatuste» ilmumist on vallandunud tõeline Wertheri-palavik: matkitakse tema riietusstiili, kompromissitut ellusuhtumist ja isegi enesetappu. Kirjastuse poolt saadetud Johann saabub Wahlheimi ning kohtub tegelaste prototüüpidega, et välja selgitada, mis tegelikult juhtus. Olevik põimub stseenidega minevikus, milles avaneb Wertheri kirglik elujanu ning võimatu armastus juba Albertiga kihlatud Lotte vastu. Iga külaelaniku mälestuskillu abil jõutakse nimitegelase mõistmisele lähemale.

Foto: Madis Sinivee

Etenduse publik saab Kaelasele jõudes osa nii imekaunist loodusest kui ka kodusest vastuvõtust. Kohapeal on avatud väikesed kohvikud, kohal on tulnud kohalikud siidritootjad ja avatud on näitus. Peale väikest siidriklaasi kutsub publiku etendusele armas kellahelin. Etenduse ajal võib vaataja osa saada nii kunst - kui ka pärisvihmast, äikesest ja linnulaulust. Vaheajal on näitusesaalis võimalik lasta endast kunstnikul siluett teha.

Foto: Madis Sinivee

Lavastaja Laura Mets, mängivad Endla noored näitlejad Sander Rebane, Fatme Helge Leevald, Lauri Mäesepp ja Karl Edgar Tammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles