Meesstripparid ei viska riideid seljast raha, vaid kuulsuse pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meesstripparid
Meesstripparid Foto: SCANPIX

USA Colorado ülikooli teadlase uuring näitas, et meesstripparid ei viska riideid seljast ainult raha, vaid ka ego ja kuulsuse pärast.

Sama ei kehti aga naiste kohta, kes tunnevad, et strippamine muudab neid mõnevõrra alaväärseks ning nad teevad seda eelkõige raha pärast, edastab Daily Mail.

Psühholoog Maren Scull intervjueeris ja jälgis kaks aastat USA erinevate stripikulubide mees- ja naisstrippareid.

«Kuna strippamist peetakse negatiivseks tegevuseks ja sellega tegelejaid sildistatakse, siis mõjutab see ka stripparite enesehinnangut, kuid mitte alati. Uurisin, mis motiveeris mehi strippamisega tegelema ja leidsin, et see ei olnud niivõrd raha kui kuulsus ja ego,» selgitas uurija.

Scull uuris ka naisstrippareid, kuid ilmnes, et enamik neist häbenes oma tegevust ning raha aitas neil sellest häbist üle saada.

Kui ka meesstrippar oli oma karjääri alguses madala enesehinnanguga, siis mida rohkem ta laval oli, seda enam ta enesehinnang kasvas.

Uuring näitas ka seda, et meesstripparid teenisid ühe etteaste eest harva üle 100 dollari, mis on märgatavalt vähem kui naisstripparitele makstakse.

«Naiste puhul oli lühiajaliselt märgata enesehinnangu tõusu, kuid see kadus üsna kiiresti,» lisas psühholoog.

Sculli sõnul on mees- ja naisstripparite erineva suhtumise põhjuseks erinev suhtumine strippamisega seotud seksuaalsesse objektistamisse.

Naisstripparid seostavad seda negatiivsusega, meesstripparid mitte. Naiste negatiivse suhtumise põhjuseks on, et nad satuvad sildistamise ja objektiseerimise ohvriks sagedamini kui mehed.

Mehed seevastu naudivad, et nad on paljude naiste jaoks seksobjektid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles