Vaid üks päev jäänud! Rütmimuusika pidu LOKOMOTIIV juba sellel reedel Pärnu Katlamajas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katlamaja
Katlamaja Foto: Johan Huimerind

Sellel reedel vallutab Pärnu jõekalda kultuuriklubi Katlamaja ning klubi Studio poolt korraldatud suve parima rütmimuusikaga pidu Lokomotiiv!

Esmakordselt aset leidev sündmus «Lokomotiiv» täidab Katlamaja ning selle ümbruse kahel õhtul ning ühel päeval kvaliteet muusikaelamust pakkuvate artistidega USA’st, Saksamaalt, Inglismaalt, Prantsusmaalt, Soomest ning Eestist. Hoolikalt valitud programm koos Katlamaja industriaalse miljööga täidab lühikeses, aga tiheda programmiga Eesti suves tühimiku, mis ammu vajas täitmist.

Esimese õhtu peaesinejaks on ei keegi muu, kui Detroidi house/techno ekstsentriline legend Moodymann a.k.a Kenny Dixon Jr., kes toob Pärnusse kaasa Motor City kohalikest rulluisudiskodest välja kasvanud kogemustepagasi, mis võib vabalt järgmine päev tantsutada maailma suurimate festivalide pealavasid. Üheksakümnendatel kodulinna plaadipoodides töötanud (näiteks ka teise kohaliku legendi Blake Baxteri plaadipoes) ja omanimelise KDJ Recordsi alt singleid välja lasknud Kenny esimene täispikk plaat ilmus Carl Craigi plaadikompanii Planet E alt 1997. aastal. Moodymanni «true to the black music» suhtumine, mis väljendub pehmete disco ja souli sämplite segamises (või tihti ka vokalistidega koostöötamises) toorema tehasemuusikaga ja tema straightforward karakter voolivad kokku ühe põnevaima tegelase viimase paarikümne aasta tantsumuusika maastikult. House’i jumala sisse-ja välja juhatamise eest hoolitsevad ilmselt tema suurimad kohalikud fännid ning spetsialistid Raul Saaremets ja Tallinn JÄCK City.

Foto: promo

Lokomotiivi teise päeva õhtuses osas särab Saksamaa deep-disco ekspert Tensnake, kelle rõõmsast energiast pakatavatest dj-settidest kuni tantsuedetabelite vallutamiseni, Marco Niemerskil on välja kujunenud kindel käekiri. Kasvanud läbi nu-disco kuldajastu, on ta hästi tuttav klassikalise disco, souli ja boogie rütmidega, mida kuuleb selgelt ka tema enda muusikas. Olgu selleks catchy läbilöögi-hitt «Coma cat» või hoopis 2-step rütmis astuv remix Mark E-st - mitmekülgse produtsendina on Niemerski muusikat väljaandnud üsna erinevad plaadikompaniid. Väiksematest iseseisvatest labelitest nagu Running Back või Permanent Vacation kuni suurte tegijate nagu Virgin või Defected. Koos sõpradega veab Tensnake ka alates 2005ndast aastast Mirau nimelist plaadikompaniid, kelle artistide nimekirja kuuluvad näiteks ka Mano Le Tough ja Erdbeerschnitzel. Tensnake DJ-setid liiguvad tihti klassikalisest klubirütmist paar sammu aeglasemalt, tekitades pehme ja emotsionaalse eellõppakordi Lokomotiivi kogunemisele.

Foto: Johan Huimerind

Lisaks astuvad üles veel - Kartell, B.Traits, Mr. Ties, Avoid Dave LIVE ning üle 20-ne kohaliku DJ ja artisti! 

Laupäevases päevases osas on Katlamaja ümber kerkimas kaks eraldi lava - Jõelava ning Hoovilava, lisaks Jägermeistri BagJump, Metaxa pool-party, Russian Standardi VIP ala ning palju muid atraktsioone, milles oma kätt saab proovile panna. Söögipoolise eest hoolitsevad tänavatoidu eksperdid Hungry Karl ning Food Attack!

Foto: Johan Huimerind

Muusikalisele elamusele ning Katlamaja industriaalsele miljööle lisavad müstilist metropolide hõngu Anonymous Boh’i kujunduse maailma suurlinnade New Yorgi, Berliini, Montreali, Pariisi postriseinadest, Ryan O’Malley graafikast ning Cannonballi ja Dennis McNetti paberskulptuuridest. 

Neljapäeva õhtuni on võimalik osaleda ka Lokomotiivi superloosis!  

Või soeta endale veel viimased sooduspiletid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles