Pamela Anderson palus Vladimir Putinilt abi vaalapüügi lõpetamiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pamela Anderson
Pamela Anderson Foto: SCANPIX

USA näitleja Pamela Anderson pöördus Venemaa presidendi Vladimir Putini poole, et tema aitaks lõpetada vaalapüüki.

Staar kirjutas Putinile, et Islandilt on suundumas Jaapanisse kalastusalus Winter Bay, mille trümmides on 1700 tonni heeringavaala liha, edastab grapevine.is

Alates 1996. aastas on heeringavaal ohustatud liigi hulgas, kuid nende püüki ei ole lõpetatud.

Winter Bay seilab Jaapanise läbi Venemaale kuuluvate merealade ning seega saaks president Putin põhimõtteliselt selle aluse kinni pidada.

Andersoni 5. juuli kiri on järgmine:

«Hea Vladimir Vladimirovitš,

Usun, et meil on sarnased arusaamad ja me austame loodust ja loomi. Selle põhjalt tahan Teile edastada isikliku palve ohustatud heeringavaalade kaitsmiseks. Norras Tromsø sadamas on vaalapüügilaev Winter Bay, mille lastis on 1700 tonni heeringavaala liha. Need vaalad on tapetud ebaseaduslikult, kuna Rahvusvaheline vaalapüügikomisjoni moratoorium keelab seda. Heeringavaala tapmine ning ohustatud liikidega kauplemine on seadusevastane.

Winter Bay ei saanud seilata läbi Suezi ega Panama kanali, ega ka Euroopa ega Aafrika vete kaudu, kuna kohalikud võimud oleks seda takistanud. Alus seilab nüüd Vene jäämurdjate abil läbi Venemaa vete ning viib ebaseadusliku saagi Jaapanisse.

President Putin, te saate takistada selle ebaseadusliku kaubaga aluse liikumise Jaapanisse läbi oma riigi vete. Palun teil kaaluda seda võimalust ning võtta ette samme, et laev ei jõuaks Jaapanisse.

Teie otsus võib aidata kaasa sellele, et Islandi vetes ei püüta enam ohustatud liikidesse kuuluvaid vaalu.

Härra president, tänan minu palve kaalumise eest.

Sõbralike tervitustega,

Pamela Anderson».

Wikipedia: heeringavaal ehk finnvaal (Balaenoptera physalus) on vaguvaallaste sugukonda kuuluv vaalaline.

Heeringavaal elab maailmameres Arktikast Antarktikani.

Põhjapoolkeral on emaste keskmine pikkus 19,4 meetrit ja isaste keskmine pikkus 18,6 meetrit, lõunapoolkeral vastavalt 21 meetrit ja 20 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles