Maailmakuulus pop-muusikust aktivist Dustin Thomas annab kontserdi Katariina Kirikus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dustin Thomas
Dustin Thomas Foto: Pressifoto

Fenomenaalse häälega mustanahaline folgilikku pop-rocki viljelev Dustin Thomas on tosinate maailmamuusika festivalide peaesineja, meister-kitarrist ja laulukirjutaja. Kui tavaliselt on kombeks massiivsete publikute köitmiseks vaja suurt bändi, siis Dustini leivanumbriks on anda kontserte tuhandepealistele publikutele üksi kitarril. Laulude vahel räägib Dustin tihti ühiskonnakriitilistest teemadest, mis teeb temast omamoodi keskkonna aktivisti ja vabadusvõitleja, kelle relvaks on muusika. Näiteks Balil Spirit festivali raames, aitas Dustin koguda 20 000 dollarit, mille abiga puhastati plastikprügist Bali saare Uluwatu piirkond. 

Enda kohta ütleb Dustin huumoriga, et ta sündis Missouris, kasvas üles Minnesotas ja kirgastus Hawail aga kummalisel kombel on tema vanus ja täpsem minevik aga üldsusele teadmata. Enne soolokarjääri tegutses ta aktiivselt maailmakuulsas bändis “Medicine for the People”, kus ta mängis kitarri ja laulis taustavokaale legendaarsele Nahkole, keda on tituleeritud üheks maailma kõige võimsama karismaga muusikuks. Oma suurimateks õpetajateks nimetab Dustin just Nahkot ja Michael Frantilt ning ütleb “Minu lemmikhääled on loodushääled ja minu lemmiklaulud on need, mis tulevad südamest!”

Dustinit on nimetatud tema välimuse ja kitarrimänguoskuse tõttu uue ajastu Jimmy Hendrixiks. Erinevalt Jimmyst mängib küll Dustin akustilist kitarri, on beatboxi meister ja põhisuunalt siiski vokalist. “Ma kirjutan muusikat sellest, mis on minuga juhtunud või sellest, mida ma soovin, et juhtuks. See on reaalsuse loomine läbi muusika, ja on ühtlasi vahendiks, kuidas inimesi inspireerida ja viia läbi suuri muutusi”, ütleb Dustin. Seda on selgelt tunda tema laulude sõnumites ja ka laulude vahele pajatavates juttudes, kus Dustin puudutab teemasid nagu veekriisid erinevates arengumaades, maailma korrupeerunud rahasüsteem, priienergia ja farmaatsiatööstus. Kõike seda teeb Dustin läbi huumori ja lootusrikkuse andes vihjeid, kuidas igaüks saab anda panuse olukorra parandamiseks. Dustin Thomas on tõeline rändtrubaduur, keda kutsutakse tema imelise hääle ja publiku köitmise ande pärast tihti ühelt kontinendilt teisele. Juba käesoleval aastal on Dustin jõudnud kontsertuure anda nii Hawail, Ameerikas, Austraalias, Indoneesias kui Euroopas. Külastades mullu oma eesti sõpru ja laulupidu, andis Dustin aasta tagasi pisikese kontserdi sajale inimesele Inglisaalis, Müürivahe tänaval. Kui eelmisel aastal müüdi piletid paari päevaga välja, siis sel aastal on paljudel shanss seda vägevat trubaduuri kuulata ja näha Katariina Kirikus, mis mahutab ligi 300 inimest. 

Eelmise aasta külaskäigust alates on Dustinist saanud tulihingeline Eesti rabade, maasikate ja mustikate armastaja “Haldjate maa, Eesti, on üks minu lemmikpaiku Euroopas ja võtan siin paar päeva ka puhkamiseks ning hüppan kindlasti mõnda rabajärve.” 

Dustin Thomas esineb maailmamuusika trubaduuride kontsertsarja raames 14. juulil 19:00 Katariina Kirikus. Antud sarjas on juba toimunud meister-kõrilaulja Darpani kontsert juuni lõpus täissaalile ja augustis tulemas veel legendaarsel Woodstocki festivalil esinenud latino-funki esitav noore hingega vanahärra Fantuzzi Puerto Ricost ja mantraguru Satyadev Barman Indiast.

Dustin Thomase ja teiste maailmamuusika trubaduuride kontsertide piletid on saadaval Piletilevist ning elustiili poest Namaste (Pärnu mnt 4).

Vaata sündmust Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles