15 paika Euroopas, kus praegu on soe ja tasub puhata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Põhja-Euroopas ei ole see suvi päikesega hellitanud ning jahedat ja vihmast aega on olnud rohkem kui sooja.

Ilta-Sanomat pani kokku soovituse 15 Euroopa paigast, kus on soe, päikeseline ja tõeline suvi.

Hispaania Päikeserannik Costa del Sol – ilmateadete järgi on seal vähemalt kaks järgmist nädalat päikesepaisteline ning vihma ei ole karta. Päevane temperatuur on keskmiselt 35 soojakraadi ning öisel ajal on sooja 25 kraadi.

Türgi Alanya – põhja-ja keskeurooplaste seas populaarses Türgi kuurordis on õhutemperatuur 30 kraadi ümber, Vahemere vesi soe ning päikest jätkub veel pikaks ajaks.

Itaalia Veneetsia – meteoroloogide sõnul Veneetsias suur suvi jätkub ning temperatuurid on 30 kraadi ümber. Vihma võimalus on minimaalne.

Küpros Nikosia – Küprose pealinnas on tunda kõrbekuumust. Kui öisel ajal langeb temperatuur kuni 22 kraadini, siis päevasel ajal võib seal olla 40 kraadi ja üle selle sooja.

Makedoonia Skopje – sellel nädalal tehtud kümne järgneva päeva kohta käiv ilmaennustus lubab sinna 30 kraadist sooja ning selget ilma.

Kreeka Kosi saar – kuigi Kreekas on kriis, ei takista see turistidel sooja ja päikest nautimast. Temperatuurid liiguvad nii 30 kraadi üleval kui all. Järgneva nädala jooksul ei ole seal vihma ette näha.

Sloveenia Portorož – tegemist on Aadria mere ääres asuva kuurortiga, mis asub pealinnast Ljubljanast umbes 100 kilomeetri kaugusel. Seal peaks kuni juuli lõpuni olema 30 kraadi ja üle selle ning päikesepaisteline.

Horvaatia Makarska – tegemist on Horvaatia populaarse suvituskohaga, mis asub Bokovo mäestiku jalamil. Lennukiga Spliti jõunud saavad kerge vaevaga edasi reisida Makarskasse. Meteoroloogid lubavad sinna üle 30 kraadist soojust ja pilvitut ilma.

Hispaania Kanaari saarestik Playa de las Américas – Tenerife on Kanaari saarestiku suurim saar ning selle lõunarannikul asuv Playa de las Américas supleb päikeses. Temperatuur on seal keskmiselt 28 kraadi.

Mallorca saar Palma de Mallorca – Mallorca on Vahemeres asuva Baleaari saarestiku suurim saar. Palma de Mallorca asub Mallorca saare lõunaosas. Temperatuurid on seal järgmised paar nädalat üle 30 kraadi.

Türgi Bodrum – Bodrumi sadamalinn asub poolsaarel, mis jääb vastu Kreeka Kosi saart. Nende kahe paiga vahel on praamiühendus. Lähinädalatel on Bodrumis oodata ligi 40 kraadist kuumust.

Portugal Albufeira – Portugali lõunaosas asuvas kuurort supleb päikeses ning temperatuur on üle 30 kraadi.

Malta Mellieha – see kuurort asub Malta saare põhjaosas. Sinna ennustatakse 28 – 30 kraadi sooja.

Itaalia Rooma – kes soovib suviselt sooja linnapuhkust, siis sel tasuks minna Itaalia pealinna Rooma. Meteoroloogide ennustuse kohaselt jätkuvad iidses linnas ilusad ilmad ning temperatuur ulatub üle 30 kraadi.

Albaania Saranda – Albaania ei ole just populaarne puhkepaik, kuid see riik on populaarsust kogumas. Saranda on Albaania kuurortidest seni populaarseim. Kreekast Korfu saarelt saab Albaaniasse Sarandasse laevaga. Ilmateate kohaselt on temperatuurid seal 30 kraadi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles